ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
Περιπολικό αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω των εκδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο

Κλειστό σήμερα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πού διακόπτεται η κυκλοφορία.

Κλειστό θα είναι όλη τη μέρα σήμερα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας Αττικής, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί και θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ απαγορεύσεις στην στάση και τη στάθμευση αρχίζουν από τις 05.00 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι αύριο στις 07.00 το πρωί.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από 10.00 ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00 ώρα της 07.12.2019, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, και από 05.00 ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00 ώρα της 07.12.2019, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων:

  • Λ. Αλεξάνδρας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.
  • Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.
  • Κόκκαλη, Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων.
  • Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου,
  • Μπουμπουλίνας
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Επίσης, η κυκλοφορία θα διακοπεί σε όλο το μήκος των οδών:

• Αθ. Διάκου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, Λ. Βασ. Αμαλίας, Τζωρτζ, Μπόταση, Κάνιγγος, Σολωμού, Καποδιστρίου, Χαλκοκονδύλη, Σπ. Τρικούπη, Θεμιστοκλέους, Εμμ. Μπενάκη, Ζωοδόχου Πηγής, Χαρ. Τρικούπη, Μαυρομιχάλη, Ιπποκράτους, Ασκληπιού, καθώς και στις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), Κάνιγγος και Εξαρχείων και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Από την αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο Αυστριακού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Βρέθηκε άγαλμα 2 μέτρων της Αθηνάς στη Λαοδίκεια

Ένα άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων από λευκό μάρμαρο βρέθηκε στην αρχαία πόλη Λαοδικεία, στο Παμούκαλε Τουρκίας, κατά τις ανασκαφές στο Δυτικό Θέατρο. Το άγαλμα αποκαλύφθηκε από την αρχαιολογική ομάδα.
Τουρίστες στον καύσωνα Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καινοτόμες λύσεις για ανθεκτική Αθήνα ενάντια στους καύσωνες

Σε πρωτότυπο hackathon για τη θωράκιση της Αθήνας έναντι των καυσώνων, νικήτρια ήταν η ιδέα «CoolRoutes» για χαρτογράφηση δροσερών σημείων. Η πρωτοβουλία προωθεί συλλογική προσαρμογή και αλληλοενημέρωση των πολιτών.
Έρευνα βομβιστικής επίθεσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός άνδρας με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον Άγιο Δημήτριο

Άνδρας περίπου 25 ετών βρέθηκε νεκρός με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην καρδιά, στο πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και διενεργεί έρευνες για τα στοιχεία του θύματος.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιλφόιλ: Ο Τραμπ βλέπει την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο-κλειδί

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, υπογράμμισε τη διαρκή ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και αναγνώρισε την επίδραση της αρχαίας Ελλάδας στη διαμόρφωση των ΗΠΑ.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ νέες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων

Οκτώ νέες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές θα λειτουργούν έως το τέλος Μαΐου στον Δήμο Αθηναίων. Στόχος είναι η ενίσχυση ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής στις γειτονιές και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών.