ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Oikonomou
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Γ. Οικονόμου: Αύξηση 142% της πρόσβασης σε υπηρεσίες μέσω TaxisNet

Αυξάνονται διαρκώς οι φορείς που αυθεντικοποιούν τους πολίτες μέσω του Taxisnet ενώ στο πρώτο πεντάμηνο του 2022 82 πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου απέκτησαν αυτή τη δυνατότητα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 276.

Προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και αυξάνεται η πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες, λύνοντας τα χέρια πολλών ενώ όπως αναφέρει με ανάρτηση του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου η αύξηση που καταγράφεται είναι σημαντική.

Χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου δηλώνει στην ανάρτηση πως «κατά 142% αυξήθηκε η πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2022», και επισημαίνει ότι «με σχέδιο διευρύνουμε συνεχώς τους φορείς του Δημοσίου που αυθεντικοποιούν μέσω του Taxisnet τους πολίτες με σκοπό τη διευκόλυνσή τους».

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η αύξηση αυτή βασίζεται στη διαρκή διεύρυνση των φορέων του Δημοσίου που αυθεντικοποιούν τους πολίτες μέσω του Taxisnet. Ειδικότερα, ήδη κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2022, 82 πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου απέκτησαν τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια τους κωδικούς Taxisnet. Με τον τρόπο αυτό, ο συνολικός αριθμός των φορέων που παρέχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet ανέρχεται πλέον σε 276.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τον περασμένο μήνα είχε αναφέρει ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση ενώνει το σύνολο των πολιτών αναφέροντας πως «βελτιώσαμε την καθημερινότητα των πολιτών και τώρα 1.400 υπηρεσίες εξυπηρετούν ψηφιακά. Παραλάβαμε μια χώρα με κάτω από 9 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, και πέρσι είχαμε 567 εκατομμύρια συναλλαγές. Πάνω από 60 ουρές γλύτωσε ο καθένας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 60% των φορέων που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του gov.gr

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επεσήμανε ότι η χρήση των κωδικών Taxisnet για την πρόσβαση των πολιτών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες συνιστά κεντρική στρατηγική. Διαρκής επιδίωξη η επέκταση της δυνατότητας αυτής σε περισσότερους φορείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικά το αντίγραφο ποινικού μητρώου - Ποια είναι η διαδικασία

Σημειώνεται ότι η μέχρι τώρα διαδικασία απαιτούσε είτε δύο αυτοπρόσωπες παρουσίες του πολίτη στην πλησιέστερη Εισαγγελία, είτε μία μοναδική αυτοπρόσωπη παρουσία για την ενεργοποίηση ειδικών κωδικών.
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα καταγγελιών που αφορά μέτρα πυροπροστασίας

Οι πολίτες μέσω μιας απλής διαδικασίας στο gov.gr θα μπορούν να υποβάλλουν την αναφορά τους σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν λάβει επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις. Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης.
ileia_paralia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα των καταγγελιών για παραβάσεις στις παραλίες

Ο χρήστης με την εφαρμογή MyCoast θα μπορεί να υποβάλλει καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης. Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες και ποιες οι ποινές που προβλέπονται.