ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας "GENESIS"

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε σήμερα την ηπειρωτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χρειαστούν παρεμβάσεις των αρχών.

Περισσότερες από 290 κλήσεις έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από σήμερα το πρωί έως τις 6 το απόγευμα λόγω της κακοκαιρίας «GENESIS» που πλήττει τη χώρα.

Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 293 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής, 41 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 31 για αντλήσεις υδάτων, 1 για αφαίρεση αντικειμένου, και 2 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 79 κλήσεις εκ των οποίων 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 142 κλήσεις εκ των οποίων 18 για κοπές δέντρων,115 για αντλήσεις υδάτων, 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 16 κλήσεις εκ των οποίων 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 6 κλήσεις εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έλαβε 377 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα

Τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου, υπήρξε εκδήλωση θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει της κακοκαιρίας Elias

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η Θεσσαλία κινδυνεύει να πληγεί από νέο κύμα κακοκαιρίας. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα ενώ θα ενισχυθούν σύντομα οι δυνάμεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετράει πληγές η Θεσσαλία μια βδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

Στα δυο παραμένει κομμένη η χώρα με την κυκλοφορία στην εθνική οδό να έχει διακοπεί ενώ υπάρχουν προβλήματα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Υποχωρεί ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στη Λάρισα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 4.500 οι διασώσεις πολιτών από την κακοκαιρία

Από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου που χτύπησε η κακοκαιρία Daniel, η Πυροσβεστική έχει λάβει επίσης 10.493 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Έχουν πραγματοποιηθεί και 774 διασώσεις ατόμων με εναέρια μέσα.