ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Πίνδος

Κοτόπουλα Πίνδος: Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η απόσυρση του προϊόντος

Ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ, ανακοίνωσε πως έχει ήδη προβεί στην απόσυρση του προϊόντος «Μπούτι κοτόπουλου κατεψυγμένο σε δισκάκι» , που είχε διατεθεί στην αγορά, σε ποσοστό 98,7%. Ο ΕΦΕΤ έχει καλέσει όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς η ανάκληση του προϊόντος της εταιρείας Πίνδος που διατάχθηκε από τον ΕΦΕΤ, έπειτα από εντοπισμό παρουσίας παθογόνου μικροοργανισμού σαλμονέλας σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

Όπως αναφέρει, ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ, σε συνέχεια της ανάκλησης προϊόντος που προέκυψε στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων του ΕΦΕΤ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου, έχει ήδη προβεί στην απόσυρση της μικρής ποσότητας του προϊόντος, που είχε διατεθεί στην αγορά, σε ποσοστό 98,7%. Πρόκειται για το προϊόν με κωδικό «Μπούτι κοτόπουλου κατεψυγμένο σε δισκάκι» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023.

«Ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ με γνώμονα πάντα την υγεία των καταναλωτών και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων από κοτόπουλο που παράγει και διανέμει, λειτουργεί πάντα με υπευθυνότητα και συνέπεια ως προς το διαρκή ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων με την υπογραφή ΠΙΝΔΟΣ. Απολογούμαστε στους καταναλωτές μας για την όποια αναστάτωση έχει προκληθεί και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αμείωτη επιμέλεια και προσήλωση στη διασφάλιση της ποιότητας που αποτελεί θεμελιώδη αξία της λειτουργίας μας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο ΕΦΕΤ είχε απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος ενώ ήδη βρίσκονταν σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι ενώ παράλληλα καλούσε τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων είχε ανακαλέσει το μη ασφαλές τρόφιμο από την αγορά «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023 καθώς σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία του ΕΦΕΤ με το υπ. Υγείας της Κύπρου

Με την υπογραφή του νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας στους τομείς της αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβουλές ΕΦΕΤ για τις αγορές και κατανάλωση τροφίμων το Πάσχα

Ο προγραμματισμός των αγορών, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και ο σωστός χειρισμός και αποθήκευσή τους, προστατεύει τους καταναλωτές από τροφιμογενή νοσήματα, συμφέρει οικονομικά και βοηθά στην αποφυγή της σπατάλης των τροφίμων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάκληση φυτικών γιαουρτιών της ΔΩΔΩΝΗ κάλεσε ο ΕΦΕΤ

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι η προληπτική ανάκληση πραγματοποιείται λόγω ποιοτικής απόκλισης στη πρώτη ύλη την οποία προμηθεύεται από τρίτο και χρησιμοποιείται στην παρασκευή φυτικού προϊόντος.