ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pyrkagia-fwtia
Φώτο: Menelaos Michalatos/ SOOC

Ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα απέναντι στη φωτιά στην Ηλεία

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες και 48 οχήματα ενώ συνδράμουν στις προσπάθειες εθελοντές και υδροφόρες. Προληπτική εκκένωση 4 χωριών στην Ηλεία.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο προστέθηκαν στις δυνάμεις που μάχονται την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας. Από το πρωί οι εναέριες δυνάμεις  πραγματοποιούν, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που .

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος». Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Ιλίδας Ιωάννης Λυμπέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ελπίδα του πως η φωτιά θα τεθεί σήμερα υπό έλεγχο καθώς μειώνεται η ένταση των ανέμων ενώ έχουν ξεκινήσει και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, και ανέφερε πως έχουν γλιτώσει οι οικισμοί που κινδύνευαν. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονανος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια της Κότρωνας σε απόσταση περίπου 30 μέτρων.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 και εχθές, πραγματοποιήθηκε προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων των χωριών Βάλμη, Κοτρώνα,  Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα της Π.Ε. Ηλείας προς ασφαλή σημεία.

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.