ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος αναλαμβάνει χρέη εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο

Ο κ. Ντογιάκος έχει κατά καιρούς χειριστεί πλήθος σημαντικών υποθέσεων με την κορυφαία να αποτελεί η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλαμβάνει η Ευαγγελία Νίκα

O Ισίδωρος Ντογιάκος επελέγη για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από το υπουργικό Συμβούλιο δια περιφοράς. Επίσης νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη η αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα.

Ο κ. Ντογιάκος θα παραμείνει στην θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ένα χρόνο. Στο εισαγγελικό κλάδο εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 1983 και προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2018. Στην εισαγγελική επετηρίδα είναι 8ος και στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ήταν πρώτη επιλογή.

Η κυρία Νίκα η οποία είναι σήμερα πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, θα παραμείνει στην θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για δύο έτη. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1984 και στην θέση του αντιπροέδρου προήχθη το Δεκέμβριο του 2019.

Ο κ. Ντογιάκος έχει χειριστεί πλήθος σημαντικών υποθέσεων με έντονο πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ το 2018, έξω από το σπίτι του είχε βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Η κορυφαία υπόθεση που έχει χειριστεί στην καριέρα του ο κ. Ντογιάκος, ήταν η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 τότε βουλευτών του κόμματος.

Η Ευαγγελία Νίκα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1984 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2024. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Οκτώβριο του 2004. Γεννημένη το 1957 στην Αθήνα, η αντοπρόεδρος του ΣτΕ, έχει λάβει πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Η ίδια διορίστηκε εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 18.2.84 και το 1986 προήχθη στο βαθμό του Εισηγητή. Στο βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ προήχθη στις 2.8.91 και στο βαθμό του Συμβούλου του ΣτΕ στις 7.10.2004.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βουλή η συζήτηση για τον νέο πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αφού υπάρξει η ακρόαση των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στη λίστα που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για να διατυπώσει τη γνώμη της.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Δεκτή η παραίτηση του Χρ. Τζανερρίκου με Προεδρικό Διάταγμα

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε παραιτηθεί μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία ο έλεγχος νομιμότητας των κομμάτων θα γινόταν από την πλήρη σύνθεση του Α1 Τμήματος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Δικαστών: Η Δικαιοσύνη δεν θα γίνει μέρος του πολιτικού παιχνιδιού

Στην ανακοίνωση της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει πως η αποσπασματική και πρόχειρη νομοθέτηση δημιουργεί υπόνοιες αυθαιρεσίας της εκτελεστικής εξουσίας, υπογραμμίζοντας ότι η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της δημοκρατίας.