ΓΔ: 882.29 0.78% Τζίρος: 3.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο εκδότης και δημοσιογράφος Σταύρος Ψυχάρης

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1964, ενώ από το 1972 εργάζονταν στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπάκη, ενώ υπήρξε εκδότης των εφημερίδων «Βήμα» και «Τα Νέα».

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 ετών, άφησε ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης πέθανε στον ύπνο του.  Τα τελευταία χρόνια ο Σταύρος Ψυχάρης είχε αποσυρθεί στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός εκδότης τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο) για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος. Από το 1972 εργάζεται στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

Από το φθινόπωρο του 1983 είναι διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ. Είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέγεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα. Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από τον πρώτο του γάμο έχει δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ είναι νυμφευμένος σε δεύτερο γάμο με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χριστίνα Τσούτσουρα, με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Συνολικά 488 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή διεθνώς

Η πολύ ανησυχητική αύξησή τους, της τάξης του 20% σε έναν χρόνο, οφείλεται «πρωτίστως σε τρεις χώρες», τη Μιανμάρ, τη Λευκορωσία και την Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.