ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η κυκλική οικονομία στο επίκεντρο ειδικού αφιερώματος της 86ης ΔΕΘ

Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστούν και πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, καθώς και προϊόντα για τη σύγχρονη δόμηση.

Τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στον τομέα της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος παρουσιάζει το ειδικό αφιέρωμα της φετινής 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στην κυκλική οικονομία. Με επίκεντρο τα προϊόντα θέρμανσης - ψύξης, τους παρόχους ενέργειας, τον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτηρίων, τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, το αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας θα καλύψει - λίγο πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου - τις ανάγκες των επισκεπτών της ΔΕΘ για διερεύνηση των επιλογών τους στο ενεργειακό πεδίο.

Το αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας αναπτύσσεται στα περίπτερα 9 και 10, καθώς και σε υπαίθριους χώρους της 86ης ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10-18 Σεπτεμβρίου, ενώ μεταξύ άλλων έχει προσελκύσει εκθέτες με συστήματα ανακύκλωσης/καθαρισμού, οικολογικές συσκευασίες τροφίμων, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, εταιρείες επεξεργασίας νερού, ανανεώσιμων και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, βιολογικού καθαρισμού, κλαδικούς φορείς κ.ά.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους τρόπους πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, τον οικολογικό σχεδιασμό και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος με στόχο την εξοικονόμηση χρήματος για τον καταναλωτή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστούν και πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, καθώς και προϊόντα για τη σύγχρονη δόμηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Γερμανία με επίκεντρο την οικολογία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η ΔΕΘ

Η γενική πρόξενος της Γερμανίας αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές και τις πλημμύρες σε Ελλάδα και Λιβύη και τόνισε πως αν είχαμε ακούσει τους επιστήμονες δεκαετίες πριν, ίσως και να είχαν αποφευχθεί.