ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Έκλεισε η Εθνική Οδός από τα διόδια Ελευσίνας προς Κόρινθο λόγω φωτιάς

Η διακοπή γίνεται λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, με τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται προς την παλαιά Εθνική Οδό.

Διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στον ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας, λόγω της πυρκαγιάς στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου. Η εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται προς την παλαιά εθνική οδό.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας ώστε να εκκενώσουν τώρα την περιοχή προς Μέγαρα λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους 

Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air Tractor έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση ενώ επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο Αττικής. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την πυροσβεστική, ο πιλότος του διθέσιου αεροσκάφους έκανε την προσθαλάσσωση λόγω μηχανικής βλάβης.

Και τα δυο μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν σώα από βάρκα ιδιώτη και αυτή την ώρα μεταβαίνει στο σημείο σκάφος του λιμενικού για να τους παραλάβει. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους. Για το περιστατικό θα διενεργηθεί έρευνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Με τον εισαγγελέα να εισηγείται να κριθούν ένοχοι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να απαλλαγούν 12, έκλεισε η αυλαία της διήμερης αγόρευσης του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 1,7 εκατ. στρέμματα καμένης γης ο απολογισμός των φετινών πυρκαγιών

Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (ΕΠαΔαΠ), φέτος έχουν χαρτογραφηθεί συνολικά 67 δασικές πυρκαγιές. Πάνω από 960.000 στρέμματα κάηκαν στον Έβρο. Τον Αύγουστο κάηκαν 1,2 εκατ. στρέμματα.