ΓΔ: 1229.68 0.98% Τζίρος: 2.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:39:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου

Συνεχίζεται η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, και στη περιοχή από τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης έως την Βάρκιζα τοποθετήθηκε αντιολισθητικό οδόστρωμα και νέες πινακίδες σήμανσης.

Η βελτίωση και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής, με την ολοκλήρωση -μέχρι στιγμής- του τμήματος από τη Βουλιαγμένη και τα λιμανάκια της έως την Βάρκιζα. Στο πλαίσιο των εργασιών αντικαταστάθηκε το φθαρμένο οδόστρωμα με αντιολισθητικό και αθόρυβης κύλισης, τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης και φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης σε όλο το μήκος της διαδρομής από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Σούνιο. 

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο ευρύτερο έργο αναβάθμισης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας των κεντρικών οδικών αξόνων από την Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ,  το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα η περιφέρεια στο πλαίσιο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας έχει προβεί σε επιπλέον παρεμβάσεις στην παραλιακή, όπως η αντιμετώπιση της αποκόλλησης βράχου στις Σήραγγες του Καραμανλή, αλλά και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα οδικής ασφάλειας στη θέση «Ευκάλυπτα» στο 44ο χλμ της Λ. Βάρκιζας - Σουνίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η παραλιακή λεωφόρος αλλάζει όψη. Γίνεται ένας σύγχρονος, ασφαλής και λειτουργικός δρόμος, όπως είχαμε δεσμευθεί. Με γνώμονα την ασφάλεια, σε μία λεωφόρο με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, προχωρήσαμε σε εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου, οι οποίες δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια. Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, χωρίς καθυστερήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας στη Λ. Κηφισού και αλλαγής του φωτισμού

Επί της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί 5 ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (fullmatrix) για την άμεση ενημέρωση των οδηγών, σχετικά με τους χρόνους διαδρομής και τα έκτακτα συμβάντα.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας καταργεί τα ανταποδοτικά τέλη για τους πολίτες

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Περιφέρειας και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες οδηγεί στο τέλος των ανταποδοτικών τελών που είχαν επιβληθεί από το 1994 ενισχύοντας το εισόδημα των 150.000 πολιτών της Κ. Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Πρόκειται για ένα έργο νευραλγικής σημασίας, καθώς εκτιμάται ότι θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές. 
agrotes-trofima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής θα διανείμει τρόφιμα (ξηρά, νωπά) και είδη πρώτης ανάγκης σε 7.821 οικογένειες που διαμένουν σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ.