ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας στη Λ. Κηφισού και αλλαγής του φωτισμού

Επί της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί 5 ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (fullmatrix) για την άμεση ενημέρωση των οδηγών, σχετικά με τους χρόνους διαδρομής και τα έκτακτα συμβάντα.

Με γοργούς ρυθμούς εκτελούνται εργασίες οδοποιίας και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας επί της λεωφόρου Κηφισού, στη βάση του στρατηγικού σχεδίου 7 αξόνων για την βελτίωση της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας του λεκανοπεδίου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στο καθοδικό ρεύμα προς Πειραιά, από την Αττική οδό μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου. Βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός 10ημέρου η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης τύπου Led, συμπεριλαμβανομένου και του νέου αρχιτεκτονικού φωτισμού στην πρώτη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου, στο ανισόπεδο κόμβο Κηφισού-Πέτρου Ράλλη.

Σημειώνεται ότι επί της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί 5 ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (fullmatrix) για την άμεση ενημέρωση των οδηγών, σχετικά με τους χρόνους διαδρομής και τα έκτακτα συμβάντα. Επίσης σημαντική για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια τους, αποδεικνύεται, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της περιφέρειας και η συνδρομή των οχημάτων οδικής ασφάλειας (τύπου βαν), τα οποία επιχειρούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον εκσυγχρονισμό της Λ. Κηφισού, ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και με γρήγορους ρυθμούς τις ανάλογες εργασίες σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, καθώς η προστασία της ζωής είναι για εμάς προτεραιότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου

Συνεχίζεται η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, και στη περιοχή από τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης έως την Βάρκιζα τοποθετήθηκε αντιολισθητικό οδόστρωμα και νέες πινακίδες σήμανσης.
ypogennitikotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πλειοψηφία των δήμων Β. Ελλάδας και Θεσσαλίας εμφανίζουν μείωση του πληθυσμού

Σε επίπεδο δήμων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία διαπιστώνεται ότι αύξηση του πληθυσμού καταγράφεται μόνον στο 25% του συνόλου (81/325), ενώ οι αυξομειώσεις είναι πολύ μικρές (από -2% έως +2%), σε έναν σχεδόν στους πέντε δήμους (61/325).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού από Σεπτέμβριο στους δήμους της Αττικής

Η πρόσκληση είναι ανοικτή, για όλους τους δημότες οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν χωρίς καμία επιβάρυνση ως προς τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.