ΓΔ: 1195.51 -1.14% Τζίρος: 31.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:13:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
KAYSONAS, ZESTI, KALOKAIRI, VOULI
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Κλιματιζόμενους χώρους άνοιξαν οι δήμοι της Αττικής λόγω του καύσωνα

Οι ειδικές υπηρεσίες των δήμων εκδίδουν συμβουλές για να τις ακολουθήσουν οι πολίτες αυτές τις ζεστές ημέρες, αλλά και οδηγίες για βοήθεια προς κάποιον που ενδεχομένως υποστεί θερμοπληξία.

Επί ποδός βρίσκονται από χθες Πέμπτη οι δήμοι της Αττικής ενόψει του ζεστού κύματος που αναμένεται. Οι δημοτικές υπηρεσίες επικεντρώνουν την προσοχή τους στην προστασία των δημοτών και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ήδη, όλοι οι δήμοι έχουν ανακοινώσει τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων σε δημοτικά κτίρια, όπως ΚΑΠΗ, αίθουσες σε Πολιτιστικά Κέντρα κ.α, από τις πρωινές ώρες μέχρι τις βραδινές, για φιλοξενία και προστασία των πολιτών που νιώσουν πως το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, εκδίδουν συμβουλές για να τις ακολουθήσουν οι πολίτες αυτές τις ζεστές ημέρες, αλλά και οδηγίες για βοήθεια προς κάποιον που ενδεχομένως υποστεί θερμοπληξία.

Με ανακοινώσεις συνιστούν, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να τηρούν τις γενικές οδηγίες για την αποφυγή των συνεπειών που μπορεί να έχει η έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες και για κάθε ενδεχόμενο έχουν θέσει στη διάθεση του κοινού τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ανάλογα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις θα καθοριστεί η περαιτέρω λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων και για το επόμενο διάστημα.

Τέλος, σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Αττικής, για να επέμβουν αν και όπου χρειαστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.