ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ose
Φωτο: Shutterstock

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων λόγω στάσης εργασίας στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η διοίκηση της Hellenic Τrain έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρωθούν οι στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι χωρίς να έχει λάβει ωστόσο ακόμα επίσημη απόφαση.

Στάσεις εργασίας στο προσωπικό με ειδικότητες κίνησης και ελέγχου αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων, πανελλαδικά, κατά τις ώρες από 10:00 έως 13:00 και από 21:00 έως 23:59 έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σήμερα ζητώντας να υπάρξουν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Hellenic Τrain έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, ωστόσο έως αυτήν την ώρα, δεν έχει λάβει επίσημη απόφαση από το δικαστήριο, και αναμένονται να υπάρξουν πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις κάποιων σιδηροδρομικών δρομολογίων. Όπως αναφέρει σε μήνυμά της η εταιρεία, «σχετικά με τις πανελλαδικές στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει τα Σωματεία ΠΕΠ και ΣΕΠ για αύριο Τρίτη 6/9, η Hellenic Τrain δεν έχει λάβει ακόμα την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου. Συνεπώς, δε δύναται προς το παρόν να ενημερώσει αναλόγως το επιβατικό κοινό για τις τυχόν καθυστερήσεις, ή ακυρώσεις των αυριανών δρομολογίων».

Τα σωματεία που έχουν προκηρύξει τις κινητοποιήσεις, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως αυτές αποτελούν «το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες στους σταθμούς και τους οδηγούς λεωφορείων. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες, αλλά και στους σταθμούς, λόγων των συστηματικών καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων, συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες, παραβατικούς ή / και απλά εξαγριωμένους, και να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την υγεία τους».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τις συμβάσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train

Η Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων και προμηθειών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν κυκλοφορούν προαστιακός και τρένα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τα μέσα σταθερής τροχιάς θα καταθέσουν σήμερα στον υπουργό Επικρατείας προτάσεις της για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου. Σειρά μέτρων παρουσίασε ο κ. Γεραπετρίτης για την αναδιοργάνωση των σιδηροδρόμων.
ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δίνει τις αποζημιώσεις στους επιβάτες που έπληξε η κακοκαιρία

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποζημιώσει είτε με οικονομική στήριξη 1.000 ευρώ ή εναλλακτικά θα δώσει 550 ευρώ σε κουπόνι απεριόριστης διάρκειας και 500 ευρώ μετρητά σε όσους επιβάτες επηρεάστηκαν από τη διακοπή των δρομολογίων στις 24 και 25 Ιανουαρίου.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με εγγύηση οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717

Απολογήθηκαν στην Ανακρίτρια οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι καταβάλλοντας 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα συνεχιστεί η διαδικασία των απολογιών για τους 23 κατηγορούμενους.