ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα από Ιταλία προς Ελλάδα

Συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουρισμού, είχε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με σκοπό την προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Ιταλική αγορά.

Σειρά συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουρισμού, είχε 11 και 12 Δεκεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, σε Τορίνο και Μιλάνο, στο πλαίσιο των δύο workshops, που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας για την προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Ιταλική αγορά.

Ο στόχος των επαφών ήταν διπλός. Αφενός να προβληθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αφετέρου να κινητοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός Ιταλών επισκεπτών που θα επισκεφθούν την χώρα μας κατά τη διάρκεια των εορτών.

Στο πρώτο workshop (11/12/2019) με θέμα «Η Ελλάδα συναντάει το Τορίνο» επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα ήρθαν σε επαφή μέσω B2B συναντήσεων, με στελέχη περίπου εξήντα (60) εκπρόσωπων Τour Operators, τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και bloggers από την πόλη του Τορίνου και των γύρω περιοχών.

Παράλληλα, παρέχονταν τουριστικές πληροφορίες για τους ελληνικούς προορισμούς με στόχο τη δημιουργία θετικού και γιορτινού κλίματος για τους επισκέπτες κατά την εορταστική περίοδο. Στόχος του δεύτερου workshop (12/12/2019), στο Μιλάνο, ήταν η προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως συνεδριακού προορισμού στην Ιταλική αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Αττική, Μακεδονία και Κρήτη στο επίκεντρο roadshow στη Σικελία

Η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία και η Κρήτη προβλήθηκαν στη Σικελία μέσω roadshow του ΕΟΤ, με παρουσιάσεις, B2B συναντήσεις και έμφαση στη σύνδεση με πτήσεις Volotea, αποσκοπώντας στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση της υπουργού Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ στην Ιταλία

Η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από σχετικό αίτημα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καθώς ερευνάται για απάτη και παραπέμφθηκε σε δίκη για πλαστό ισολογισμό.
Σιντριβάνι Τρέβι Ρώμη
ΔΙΕΘΝΗ

Κάπρι: Νέοι κανόνες για τουριστικά γκρουπ από το καλοκαίρι

Από το καλοκαίρι, το Κάπρι απαγορεύει γκρουπ άνω των 40 ατόμων για καλύτερη διαχείριση επισκεπτών. Ξεναγοί άνω των 20 ατόμων θα χρησιμοποιούν ακουστικά και διακριτικό σημάδι, αλλά όχι ομπρέλα ή κραυγαλέα αντικείμενα.
Σιντριβάνι Τρέβι Ρώμη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ για επίσκεψη στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Από σήμερα ισχύει εισιτήριο 2€ για επίσκεψη στη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, με στόχο τη μείωση του υπερτουρισμού και την ενίσχυση των δημοτικών ταμείων. Εξαιρούνται Ρωμαίοι, παιδιά έως 6 ετών, ΑμεΑ και ξεναγοί. Δωρεάν μετά τις 22:00.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες σε τελεφερίκ με βλάβη στις Άλπεις

Τέσσερις τραυματίες και περίπου 100 αποκλεισμένοι σε τελεφερίκ στη βορειοδυτική Ιταλία, όταν καμπίνα έφτασε με υπερβολική ταχύτητα στον σταθμό. Το περιστατικό έγινε στη Μακουνιάγκα, στις ιταλικές Άλπεις, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.
Σιντριβάνι Τρέβι Ρώμη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Από το 2026 η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι με εισιτήριο 2 ευρώ

Από 1η Φεβρουαρίου 2026, οι τουρίστες θα πληρώνουν 2 ευρώ για πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι. Οι κάτοικοι της Ρώμης θα έχουν δωρεάν είσοδο, ενώ η πρόσβαση από κοντά θα απαιτεί εισιτήριο, ανέφερε ο δήμαρχος Γκουαλτιέρι.