ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ενισχύει τις προσπάθειες αποκατάστασης της Αρχαίας Ολυμπίας

Η δωρεά της ΔΕΗ θα ενισχύσει την αγορά, φύλαξη και συντήρηση 80.000 δενδρυλλίων ελιάς μέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, φυτεύοντας έτσι τον σπόρο που θα φέρει ξανά πνοή στον τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΔΕΗ ενεργώ για το περιβάλλον» και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Arete Fund και κυβερνητικούς φορείς η ΔΕΗ προχώρησε σε δωρεά 450.000 ευρώ για την αγορά, φύλαξη και συντήρηση, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, 80.000 δενδρυλλίων ελιάς, μέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, για την ανάκαμψη της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχος είναι η ανάκαμψη της φύσης αλλά και της τοπικής κοινωνίας που επίσης «πληγώθηκε» από την καταστροφή όταν και οι μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών. Μέσα σε αυτά κάηκαν και περί τα 450.000 ελαιόδεντρα στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μια καταστροφή που δεν ήταν μόνο οικονομική για τις αγροτικές επιχειρήσεις, αλλά και οικολογική καταστροφή σε μια ιστορική περιοχή όπου το στεφάνι από το κλαδί της ελιάς (σ.σ. ο κότινος) που συμβολίζει διαχρονικά την Ολυμπιακή νίκη, την ευγενή αθλητική άμιλλα, αλλά και ευρύτερα την έννοια της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ ανθρώπων και λαών.

Η επιλογή των ελαιόδεντρων δεν είναι τυχαία. Η ελιά είναι το σύμβολο της χώρας μας και ανά τους αιώνες παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, σοφίας και ευμάρειας. Είναι όμως και σημαντικό μέρος του παραγωγικού πλούτου της χώρας, ζωτικής σημασίας για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Με αυτή της την κίνηση η ΔΕΗ φύτεψε τον σπόρο που θα ξαναφέρει πνοή στον τόπο και μαζί με αυτό, φύτεψε συμβολικά και μια ελιά στην πλατεία της Αρχαίας Ολυμπίας για να θυμίζει την υπόσχεσή της στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Την υπόσχεση να επιστρέψει η ελιά στον τόπο της, την Αρχαία Ολυμπία και να μην φύγει ποτέ ξανά.

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας Σοφία Δήμτσα «Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας και ευχόμαστε όπως μεγαλώνουν τα νέα δέντρα στον ιστορικό αυτό χώρο, να μεγαλώσει η ελπίδα για τους κατοίκους και να στεριώσει η ευημερία στην περιοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Kivernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή Σκρέκα στους προμηθευτές ρεύματος για τις επιδοτήσεις λογαριασμών

Όπως ανέφερε ο υπουργός σήμερα, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου ενώ ορισμένοι όπως η ΔΕΗ έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζουν στους λογαριασμούς διακριτά το ποσό της επιδότησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΗ ανακατασκευάζει τρία σχολεία στη σεισμόπληκτη Θεσσαλία

Σε διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Γ. Στάσση και των Δημάρχων Ελασσόνας και Τυρνάβου, εκφράστηκε ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκριση της επιχείρησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις εργαζόμενοι της Άκτωρ νεκροί σε έργο του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια

Σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε ένα καλώδιο που ήρθε σε επαφή με άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει το ρεύμα τους άτυχους εργαζομένους προκαλώντας τους σοβαρά εγκαύματα.