ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΕΥ: Ανησυχητικά ευρήματα για την ψυχική υγεία των εργαζομένων

Σύμφωνα με έρευνα της EY το 40% των εργαζομένων δεν μπορούν να διαχειριστούν το στρες που βιώνουν και το 35% αισθάνονται απαισιοδοξία για το μέλλον. Ανησυχητικό το γεγονός ότι τα ποσοστά είναι αυξημένα σε γυναίκες και στις νεότερες ηλικίες.

Η ΕΥ (Ernst & Young) συμμετείχε ως πλατινένιος χορηγός στο 1st Wellbeingr Forum, που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wellbeingr τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση με τίτλο «Η Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών», διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η ευεξία είναι αναπόσπαστο μέρος της υγείας και της προόδου του ανθρώπου και των κοινωνιών.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, εταίρος EY Ελλάδος και Markets & Accounts Leader στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥ Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2023, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα τον ρόλο της υγείας και της ευεξίας των εργαζομένων στην αναπτυξιακή στρατηγική των επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπαδημητρίου, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία του οργανισμού Wellbeingr, αναφέρθηκε στα ευρήματα έρευνας της ΕΥ, της HELLAS EAP και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την ψυχική υγεία και ευεξία, η οποία αναδεικνύει την έντονη πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, 40% δεν μπορούν να διαχειριστούν το στρες που βιώνουν, 35% αισθάνονται απαισιοδοξία για το μέλλον, 70% εκνευρισμό και 50% μοναξιά, ενώ 45% δηλώνουν ότι αισθάνονται κουρασμένοι όταν ξεκινάει η μέρα τους. Είναι, δε, σημαντικό, αλλά και ανησυχητικό, ότι τα φαινόμενα αυτά είναι ιδιαίτερα αυξημένα στις γυναίκες και στις νεότερες ηλικίες.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕΥ τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της ευεξίας και της ψυχικής υγείας των ανθρώπων της, αλλά και στους στόχους που θέτει για το μέλλον. «Ο σκοπός μας, σήμερα, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρος και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα: να χτίσουμε, εμείς, οι άνθρωποι της ΕΥ, έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο ενώ, συγχρόνως, θα αναπτυσσόμαστε και θα ευημερούμε ο καθένας προσωπικά. Για να το πετύχουμε αυτό, αναπτύσσουμε ένα νέο μετασχηματιστικό μοντέλο ηγεσίας και επαναπροσδιορίζουμε την Πρόταση Αξιών προς τους Ανθρώπους μας» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου και συμπλήρωσε: «Σε οργανισμούς όπως ο δικός μας, ζητάμε περισσότερα από τους ανθρώπους μας και, συνεπώς, οφείλουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς. Παρόλα τα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να είμαστε. Οφείλουμε να χτίσουμε μια πιο ανθρώπινη εργασιακή κουλτούρα με έμφαση στην αυτό-ηγεσία (self-leadership), να υιοθετήσουμε ευέλικτα μοντέλα εργασίας, ακόμη και να επανασχεδιάσουμε τους χώρους εργασίας. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, χρειαζόμαστε έξυπνη τεχνολογία, ευέλικτες προσωποποιημένες πολιτικές και παροχές και, βέβαια, χρειαζόμαστε συμμάχους. Για αυτό υποστηρίζουμε ενεργά τη δημιουργία της ΑΜΚΕ Wellbeingr».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sexoualiki parenoxlixi-via-kakopoiisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εμπόριο τα περισσότερα καταγγελόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

Στην Επιθεώρηση Εργασίας τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης προέρχονται από το λιανικό και χονδρικό εμπόριο (21%), τα ξενοδοχεία (12%) και την εστίαση (7%).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές.