ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βροχή σε ομπρέλα

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα. Θερμοκρασία σε πτώση στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, εξαιρουμένης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλους του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία από 11 έως 16, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 22, στη Θεσσαλία από 11 έως 17, στην Ήπειρο από 9 έως 22, στην Ανατολική Στερεά από 11 έως 19, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 18, στην Πελοπόννησο από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23, και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Στερεά και στα νησιά του Ιονίου η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Πρόσκαιρη ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ αναμένεται στο Ιόνιο από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία Αμαρίου λόγω κακοκαιρίας

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων στον Δήμο Αμαρίου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στο Νότιο Αιγαίο, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα ορεινά, ημιορεινά και βόρεια τμήματα της Κρήτης, καθώς επίσης και στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων.
Βροχή σε τζάμι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρές βροχές στο Λασίθι – Νέο 112 για αποφυγή μετακινήσεων

Έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι με συσσώρευση υδάτων και φερτά υλικά στους δρόμους. Εκδόθηκαν μηνύματα 112 για περιορισμό μετακινήσεων. Κρήτη παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης ως και αύριο.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με συμβατικά πλοία. Επικοινωνήστε με λιμεναρχεία πριν το ταξίδι σας.