ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Θύελλα στην Αδριατική
Φωτο: Shutterstock

Φθινοπωρινή ατμόσφαιρα με βροχές και καταιγίδες στα νότια και ανατολικά

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα νότια και ανατολικά της χώρας σήμερα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας στα βόρεια και δυτικά και πτώση στα νότια και ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Εύβοια και στην Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου 15/10 με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σημαντικές βροχοπτώσεις. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 22, στη Θεσσαλία από 10 έως 21, στην Ήπειρο από 10 έως 23, στην Ανατολική Στερεά από 11 έως 19, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 16 έως 22, στις Κυκλάδες από 17 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 20 και στην Κρήτη από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και ενδεχομένως πρόσκαιρες, ασθενείς, τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία Αμαρίου λόγω κακοκαιρίας

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων στον Δήμο Αμαρίου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στο Νότιο Αιγαίο, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα ορεινά, ημιορεινά και βόρεια τμήματα της Κρήτης, καθώς επίσης και στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων.
Βροχή σε τζάμι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρές βροχές στο Λασίθι – Νέο 112 για αποφυγή μετακινήσεων

Έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι με συσσώρευση υδάτων και φερτά υλικά στους δρόμους. Εκδόθηκαν μηνύματα 112 για περιορισμό μετακινήσεων. Κρήτη παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης ως και αύριο.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με συμβατικά πλοία. Επικοινωνήστε με λιμεναρχεία πριν το ταξίδι σας.