ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:18 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
atyxhma
Shutterstock

Λιγότερα τροχαία αυτό το καλοκαίρι σε Δ. Ελλάδα και Πελοπόννησο

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν από 135 το περασμένο καλοκαίρι σε 123 και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από 102 σε 95. Κύριες αιτίες η υπερβολική ταχύτητα και η μέθη.

Περισσότεροι νεκροί, λιγότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, καθώς και μικρότερος αριθμός τραυματιών, καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022 καταγράφηκαν λιγότεροι νεκροί, μικρότερος αριθμός τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, αλλά περισσότεροι τραυματίες, συγκριτικά με τους ίδιους μήνες του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατικής Αρχής και της αστυνομίας που παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022 στις τρεις περιφερειακές ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) της Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 123 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 13 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 144.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν καταγραφεί 135 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους εννέα άτομα, ενώ είχαν τραυματιστεί 173. Στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022 σημειώθηκαν 95 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 10 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 125. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν καταγραφεί 102 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 21 άτομα, ενώ είχαν τραυματιστεί 111.

Δυτική Ελλάδα

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία για τους μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022, ανά περιφερειακή ενότητα της Δυτικής Ελλάδας, έχουν ως εξής:

  • Στην Αιτωλοακαρνανία, σημειώθηκαν 44 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά αλλά τρία ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 48.
  • Στην Αχαΐα, καταγράφηκαν 51 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους πέντε άτομα, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 55 τραυματίστηκαν ελαφρά.
  • Στην Ηλεία, σημειώθηκαν 23 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 33.

Όσον αφορά στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, αυτές ήταν, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας και η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 10.537 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 4.593 για υπερβολική ταχύτητα, 1.523 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.520 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. Το ίδιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 13.052 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 523 παραβάσεις.

Πελοπόννησος

Όσον αφορά στα στοιχεία των τροχαίων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022 ανά περιφερειακή ενότητα της Πελοποννήσου, αυτά έχουν ως εξής:

  • Στην Αργολίδα, καταγράφηκαν 16 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 21.
  • Στην Αρκαδία, σημειώθηκαν 27 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και καταγράφηκαν τέσσερις νεκροί, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά 63 άτομα.
  • Στην Κορινθία, καταγράφηκαν 38 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους δύο άτομα, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα άτομα και οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 43.
  • Στην Λακωνία, συνέβησαν τέσσερα τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν βαριά ή ελαφρά πέντε άτομα.
  • Στην Μεσσηνία, καταγράφηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και οι νεκροί έφθασαν τους δύο, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα και άλλα επτά τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σχετικά με τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, αυτές ήταν, η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση της προτεραιότητας και η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία, τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 7.624 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 5.272 για υπερβολική ταχύτητα, 581 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 715 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 40.686 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 703 παραβάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κυκλοφοριακό στο Λεκανοπέδιο Αττικής και οι εναλλακτικές που σώζουν ζωές

Οι συγκοινωνιολόγοι τονίζουν ότι μετά την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία απομακρύνθηκαν οι πολίτες από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν πλέον να τα χρησιμοποιούν και πάλι για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραμανλής: Σε ισχύ ο νέος, «καθαρός» δακτύλιος στις 25 Οκτωβρίου

«Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα τα οποία εξαιρούνται από το δακτύλιο. Αυτό θα λήξει. Ο μόνος τύπος αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται θα είναι τα ηλεκτρικά», δήλωσε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών.
autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να προστατεύσουμε το όχημά μας όταν αυτό παραμένει πολύ καιρό στο γκαράζ

Πριν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακινητοποιημένο, θα πρέπει να έχουμε στο ρεζερβουάρ αρκετό καύσιμο, αντιψυκτικό στο ψυγείο και λιπαντικό στη στάθμη που ορίζει ο κατασκευαστής.