ΓΔ: 1448.69 0.94% Τζίρος: 50.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:31:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kairos-broxi
Shutterstock

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια για την επέλαση της κακοκαιρίας

Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» που σαρώνει τη χώρα από χθες. Επί ποδός οι αρχές για αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων.

Εντονότερα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής σε όλη τη χώρα, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι σημαντική και στην Αττική.

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης του καιρού από απόψε το βράδυ, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται επί ποδός.

Σκοπός είναι «να παρέμβουν όπου απαιτείται, με στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν η ταλαιπωρία των πολιτών, εξαιτίας της κακοκαιρίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του για τη μεταβολή του καιρού ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Με εντολή του Περιφερειάρχη και υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, συνεργεία και εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας τη διάρκεια της νύχτας εργάζονταν για τη διάνοιξη δρόμων σε περιοχές που τα φαινόμενα του καιρού ήταν πιο έντονα και παρατηρήθηκαν προβλήματα, όπως στις λεωφόρους Πάρνηθας και Πεντέλης, στα Βίλια, στο Κριεκούκι, το Πόρτο Γερμενό και την Κάντζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση ετοιμότητας η περιφέρεια Αττικής για τον επερχόμενο καύσωνα

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές τα επόμενα 24ωρα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, ενώ συνιστάται η λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό σε όλη τη χώρα

Έχει απαγορευτεί η κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας, ενώ καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Νομό. Με προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαγνησία, μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες εκχιονιστικά προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες του Βόλου, καθώς το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους ακόμα και στη παραλία. Κλειστά σχολεία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας από τις πρώτες πρωινές ώρες με 126 μηχανήματα, ενώ θα υπάρξει και προληπτική ρίψη αλατιού στο οδικό δίκτυο τις πρώτες βραδινές ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω χιονιού

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.