ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εκδήλωση των αποφοίτων του Βαρβάκειου στις 22/1 στην Τεχνόπολη

Φέτος το Βαρβάκειο  συμπληρώνει 162 χρόνια λειτουργίας και οι απόφοιτοι μέσω της δημιουργίας και προβολής ενός ντοκιμαντέρ επιδιώκουν  να αναδείξουν τη διαχρονική παρουσία της σχολής  στην ελληνική κοινωνία

Η Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή, συνέχεια της ιστορικής Βαρβακείου Σχολής που αναγέρθηκε με το κληροδότημα του Εθνικού Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη,  συμπληρώνει φέτος 162 χρόνια λειτουργίας. Στο Δημόσιο αυτό Πρότυπο Σχολείο φοιτούσαν ανέκαθεν μαθητές από όλα τα κοινωνικά στρώματα, δίνοντας επομένως την ευκαιρία να εισαχθούν  παιδιά με δεξιότητες, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα των οικογενειών τους, μετά από αδιάβλητες εξετάσεις. Στο διάστημα αυτό, το Βαρβάκειο έχει τροφοδοτήσει  με αποφοίτους του όλους τους επιστημονικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς στίβους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ονόματα όπως του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Αγίου Νεκτάριου,  του Γεώργιου Δροσίνη, του Δημήτρη Αιγινήτη, του Αντώνη Σαμαράκη, του Νικόλαου Πλαστήρα, του Αλέξανδρου Παπάγου, του Δημήτρη  Μητρόπουλου, του Κωνσταντίνου Δοξιάδη, του Κώστα Αξελού, του Κωνσταντίνου Τσάτσου, του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, του Βλάση Κανιάρη, του Άρη Κωνσταντινίδη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Γιώργου Παπαστεφάνου,  του Θάνου Δημόπουλου,  του Χρήστου Παπαδημητρίου, της Ελίζας Κονοφάγου, του Παύλου Ελευθεριάδη,  του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη και του Τίτου Πατρίκιου, υπήρξαν, μεταξύ άλλων, απόφοιτοι του σχολείου. 

Ενόψει των παραπάνω, ο σύλλογος των αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής  που φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, θεώρησε σκόπιμο να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με το οποίο να τεκμηριώσει τη διαχρονική παρουσία  του Βαρβάκειου σε διάφορες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, την παρουσία του μέχρι τώρα αλλά και τη βεβαιότητα ότι η αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. 

Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων αλλά και πολλών χορηγών, οι απόφοιτοι ανέθεσαν τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ στη ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ φορέας με μεγάλη εμπειρία σε αυτό τον τομέα, όπως  όλοι γνωρίζουν από τις προβολές που έχουν γίνει στην ελληνική τηλεόραση. Το ντοκιμαντέρ αυτό θα προβληθεί την Κυριακή 22/1/2023 στις 6.30 μ.μ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Εβερτ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινα και «έξυπνα» σχολεία στη Θέρμη με δωρεά της Vantage Towers

«Ευπρόσδεκτη η χορηγία από την πρώτη στιγμή την αγκαλιάσαμε, επιλέξαμε δυο σχολεία που αντιπροσωπεύουν όλη την έκταση της Θέρμης. Το ένα, είναι το 4ο δημοτικό Θέρμης και το δεύτερο είναι το Γυμνάσιο Βασιλικών», είπε ο δήμαρχος Θέρμης.
Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Ζαχαράκη: 217.267 γεύματα σε 1.658 δημοτικά σχολεία καθημερινά

Σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από το 2020 έχει αυξηθεί κατά 39% ο προϋπολογισμός του προγράμματος, κατά 35,34% ο αριθμός των σχολικών μονάδων και κατά 17,5% ο αριθμός γευμάτων.