ΓΔ: 2105.82 0.82% Τζίρος: 193.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άδεια σχολική τάξη
Φώτο: Shutterstock

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Ανοιχτά θα είναι στην πλειονότητα τους τα σχολεία στην Αττική, ενώ έχει αποφασιστεί να είναι μέχρι τις 9 π.μ. η προσέλευση σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μετά από νεότερη διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με στελέχη της Περιφέρειας, τους δημάρχους και τους μετεωρολόγους Κ. Λαγουβάρδο και Θ. Καλύβα.

Επιπλέον, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής του Βόρειου Τομέα, της Δυτικής, κ.ά., μετά τις εκτιμήσεις των δημάρχων και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, συμφωνήθηκε οι εκπαιδευτικοί να είναι κανονικά στα σχολεία και η προσέλευση των μαθητών να είναι μέχρι τις 9 το πρωί. Η απόφαση ελήφθη μετά και από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση προς τους διευθυντές των σχολείων, να έχουν μεριμνήσει για την έγκαιρη θέρμανση των σχολικών αιθουσών.

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης, θα προβούν σε ανακοινώσεις οι δήμοι οι οποίοι είναι και αρμόδιοι. Τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, μουσικά, καλλιτεχνικά, πειραματικά, εσπερινά, ειδικά σχολεία κ.α.)., θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

«Με εξαίρεση ορισμένους δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά», επισημαίνει ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Στα σχολεία που συμφωνήθηκε να ανοίξουν αργότερα, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, ζητήσαμε να μπορεί να γίνει η προσέλευση των μαθητών μέχρι τις 9. Μέχρι εκείνη την ώρα, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των σχολείων χρειάζεται να έχουν μεριμνήσει για να έχουν θερμανθεί οι αίθουσες. Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα, θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός αν αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση των δεδομένων, διαφορετικά από τους διευθυντές τους. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν»

Ειδικότερα τα σχολεία που δεν θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών, είναι στους δήμους: Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κηφισιάς, Πεντέλης, Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Στον δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, με ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ., εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

1. Σχολεία Αχαρνών:

  • Νηπιαγωγεία: 24ο, 28ο, 29ο, 30ο, 31ο
  • Δημοτικά Σχολεία: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 29ο, 30ο
  • Γυμνάσια - Λύκεια: 12ο Γυμνάσιο, 6ο Γενικό Λύκειο

2. Σχολεία Βαρυμπόπης:  

Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

3. Σχολεία Θρακομακεδόνων

  • Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο
  • Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο  

Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Στον δήμο Φυλής θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:  
Περιοχή Χασιά Πανόραμα, 5ο Δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο.

Ανοιχτά με ώρες προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ. θα είναι τα σχολεία στους παρακάτω δήμους:

Βόρειου Τομέα

  • Αμαρουσίου
  • Βριλησσίων 
  • Ηρακλείου 
  • Λυκόβρυσης-Πεύκης
  • Μεταμορφώσεως 
  • Αγίας Παρασκευής 
  • Παπάγου-Χολαργού 
  • Φιλοθέης-Ψυχικού 

Π. Ε. Νήσων

  • Κυθήρων
  • Σαλαμίνας

Π. Ε. Ανατολικής Αττικής

  • Παλλήνης
  • Ραφήνας -Πικερμίου
  • Σπάτων -Αρτέμιδος
  • Λαυρεωτικής
  • Σαρωνικού
  • Κρωπίας
  • Μαρκοπούλου
  • Παιανίας    

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Όλα ανοιχτά εκτός από τα σχολεία στους δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης που θα ανοίξουν μέχρι τις 9 π.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Απαγόρευση ισλαμικής μαντίλας σε μαθήτριες κάτω των 14

Η αυστριακή Βουλή ενέκρινε την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για κορίτσια κάτω των 14, με στόχο την προστασία τους, ωστόσο επικριτές την χαρακτηρίζουν διακριτική και αντισυνταγματική. Οι Πράσινοι καταψήφισαν το μέτρο.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά σχολεία σε Αττική, Μαγνησία και 20 δήμους λόγω έντονης κακοκαιρίας

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και των τοπικών αρχών, σχολεία σε Αττική, Μαγνησία και 20 δήμους παραμένουν κλειστά λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας· η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.
άδεια σχολική αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγνησία: Κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί ενόψει κακοκαιρίας

Με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στη Μαγνησία παραμένουν κλειστά, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού και των κινδύνων στις μετακινήσεις μαθητών και προσωπικού.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπάτα: Κλειστά τα σχολεία εξαιτίας προβλήματος ηλεκτροδότησης

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στα Σπάτα λόγω σοβαρών διακοπών ρεύματος που προκάλεσε η κακοκαιρία. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση, με νεότερη ενημέρωση να αναμένεται.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Κυβερνητική αποτυχία καθώς παραμένουν κενά στα σχολεία

Συνεχίζονται τα κενά στα σχολεία, ακόμη και μετά την τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και του Στέφανου Παραστατίδη από το ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής.