ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
oceans-thalasses-periballon
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλο έργο υποδομών για το ΕΛΚΕΘΕ ύψους 8 εκ. ευρώ στην Κρήτη

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που γίνεται στην Κρήτη είναι περίπου 11,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει 3 κτίρια, με το μεγαλύτερο να έχει εμβαδόν περίπου 3.300 τετραγωνικών μέτρων

Υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ερευνητικού κέντρου θαλάσσιων ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) για την κατασκευή τριών νέων κτιρίων που θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη κτιριακή αναβάθμιση που έχει γίνει για το Κέντρο στην Κρήτη.

O προϋπολογισμός του έργου είναι 8.060.000,00 Euro και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ Αντώνης Μαγουλάς. Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του ΕΛΚΕΘΕ με την κατασκευή τριών νέων κτιρίων: Κτίριο υποβρύχιων οχημάτων, κτίριο αντλιοστασίου και κτίριο Γραφείων - εργαστηρίων.

«Είναι πολύ σημαντική χρηματοδότηση για το ΕΛΚΕΘΕ για ένα έργο που προχωρά με την στήριξη και τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης. Μια συνεργασία που ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2022. Πρόκειται για μεγάλο αναπτυξιακό έργο που αναπτύσσει ακόμα περισσότερο την Κρήτη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΛΚΕΘΕ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία ενώ τόνισε πως «Το έργο δημοπρατείται από το ΤΑΙΠΕΔ και οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου θα επιβλέψουν το έργο και μέχρι τέλος του 2025 εκτιμούμε ότι θα είναι ολοκληρωμένο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ δήλωσε πως «είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, διότι το έργο που υπογράφηκε σήμερα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και σηματοδοτεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει στο ΕΛΚΕΘΕ εδώ και εικοσιπέντε χρόνια».

Η τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έχει αναλάβει την επίβλεψη του έργου των κτιριακών έργων που έχουν προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ ενώ - όπως ανέφερε ο Αντώνης Μαγουλάς - ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που γίνεται στην Κρήτη είναι περίπου 11,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει 3 κτίρια, με το μεγαλύτερο να έχει εμβαδόν περίπου 3.300 τετραγωνικών μέτρων που θα έχει εργαστήρια και γραφεία. Επίσης θα υπάρχουν ειδικές υποδομές για τη συλλογή ζωντανών μικροοργανισμών, οι οποίες με τη σειρά τους μετά από χρησιμοποιηθούν για πολλές βιοτεχνολογικές εφαρμογές, καθώς προβλέπεται να υπάρχει και ένα γραφείο βαθμονόμησης των δορυφόρων που διεκδικείται από την Κρήτη και τα Κανάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώνουν δυνάμεις Έλληνες ερευνητές εναντίον των παθήσεων του αναπνευστικού

Ο στόχος τους είναι η ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων πρόγνωσης και πρόληψης των επιπλοκών της πνευμονίας. Το έργο θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια και χρηματοδοτείται με 4,7 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση από Περιφέρεια Κρήτης για επιτήδειους που εξαπατούν πολίτες

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι επιτήδειοι ζητούν τηλεφωνικά από τους προμηθευτές της Περιφέρειας να προκαταβάλλουν τις κρατήσεις που προβλέπεται να αποδώσουν στο κράτος, για να μπορούν να εισπράξουν το συνολικό ποσό οφειλής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνονται τα έργα για βελτίωση του οδικού δικτύου στην Κρήτη

Ο δρόμος Σούδα - Πλακιάς του Αγιοβασιλιώτικου παραλιακού δρόμου νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται στην τελική του φάση με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται να στοχεύουν να μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων.
ds-posostosi-eisigmenes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι να ακουστούν οι εμπειρίες και οι απόψεις των γυναικών επιχειρηματιών καθώς και να παρουσιασθούν νέες προοπτικές που δημιουργούνται στο πλαίσιο του  προγράμματος «Ελλάδα 2.0».
Ρέθυμνο, Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό ξεκινά η χρονιά για το Ρέθυμνο.

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη μίλησε για συντονισμό δράσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, της Επιχειρηματικότητας και της Φιλοξενίας για να επιτευχθεί «12μηνος, Βιώσιμος και Χωρίς Αποκλεισμούς Τουρισμός».