ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης

Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής του Νομού Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 65 ετών ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης γεννήθηκε στα Χανιά, ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής, δικηγόρος Χανίων και ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Χατζαντωνάκη, με την οποία είχαν δύο αγόρια.

Εντάχθηκε από νέος στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, με την Αριστερά και συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, του Συνασπισμού Αριστεράς και Προόδου και του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στα Χανιά, επί δημαρχίας Γιώργου Κατσανεβάκη.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής του Νομού Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντ. Μπαλωμενάκης υπήρξε από τους βουλευτές με έντονη κοινοβουλευτική παρουσία. Μέλος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας και της ειδικής Επιτροπής παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος. Αναπληρωματικό Μέλος στην Επιτροπή «πόθεν έσχες». Ακόμη διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για μείωση θανάτων στην εργασία

Με ευρεία πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για τη μείωση των θανάτων στην εργασία, με σημαντικές τροπολογίες Κώστα Αρβανίτη, όπως η αναφορά στο δυστύχημα της Βιολάντα και στη στρατηγική Vision Zero.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Όχι σε προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλή απέρριψε τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέας Αριστεράς για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή, μετά από μυστική ψηφοφορία.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για διαρροές από την απόρρητη συνεδρίαση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διαρροή απορρήτων πληροφοριών από την Εξεταστική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ανησυχητικό και επισημαίνοντας τη σοβαρότητα λόγω της θέσης του διοικητή της ΕΥΠ.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση στη Βουλή για Λιβανό και Αραμπατζή

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε τη στήριξη σε προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για Λιβανό και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Στ. Κελέτσης ζητά απόρριψη της προανακριτικής ως αβάσιμης

Ο εισηγητής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, ζήτησε να απορριφθούν οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για προκαταρτική επιτροπή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία κατά Λιβανού και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρόταση προκαταρκτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Κόκκαλης υπέρ διερεύνησης

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε στη Βουλή ότι πρέπει να συνδυαστούν τα ευρήματα της δικογραφίας με τις υπουργικές αποφάσεις για να αποκαλυφθεί πλήρως η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και να διερευνηθεί η ευθύνη Λιβανού και Αραμπατζή.