ΓΔ: 1471.78 -0.29% Τζίρος: 85.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
hellenic train
Φώτο: Hellenic Train

Έλεγχος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων σε ΟΣΕ και Hellenic Train

Τα ευρήματα της έρευνας της ΡΑΣ θα σταλούν στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στοιχεία και τεκμήρια, τα οποία αφορούν τις διαδικασίες ασφαλείας ζήτησε και έλαβε, τόσο από τον ΟΣΕ όσο και από την Ηellenic Train, κλιμάκιο Αξιολογητών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Τα στοιχεία ζητήθηκαν στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας της ΡΑΣ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για ηχογραφήσεις, ηχητικές συνομιλίες, στοιχεία που αφορούν την εκπαίδευση των σταθμαρχών, τα οποία θα αξιολογηθούν προκειμένου να συσταθεί άμεσα το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών.

Τα ευρήματα της έρευνας της ΡΑΣ θα σταλούν στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγές της ΡΑΣ ανέφεραν ότι ο έλεγχος είναι στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας και οι αρμοδιότητες της Αρχής είναι ο έλεγχος της τήρησης των διαδικασιών ασφαλείας των εταιρειών ΟΣΕ και Hellenic Train.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΑΣ: Σε ακρόαση καλεί ΟΣΕ και Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της ακρόασης στην οποία τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταθέσουν τις θέσεις τους για τις παραβάσεις που τους έχουν αποδοθεί, θα εκδοθεί η τελική απόφαση της ΡΑΣ για το δυστύχημα.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εφέτη ανακριτή απολογείται ο σταθμάρχης της Λάρισας για τα Τέμπη

Αυτή την εβδομάδα απολογούνται οι δυο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα μέτρα ασφαλείας για την επανεκκίνηση των δρομολογίων στα τραίνα

Στις 22 Μαρτίου αρχίζουν και πάλι τα δρομολόγια των τραίνων έπειτα από το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Σε 5 φάσεις θα γίνει η επανεκκίνηση σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, ενώ θα υπάρξει πρώτα επιθεώρηση των σιδηροδρομικών υποδομών.