ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Business Daily

Χωρίς μετρό σήμερα το βράδυ η Αττική λόγω στάσης εργασίας

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που λιμνάζουν, δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Xωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα σήμερα το βράδυ από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, λόγω προειδοποιητικής στάσης εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αττικής (ΣΕΛΜΑ).

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που λιμνάζουν, δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμύριου επιβατών καθημερινά και κάνουν τους εργαζόμενους να δίνουν καθημερινά άνισο αγώνα με τις αντιξοότητες.

Τα θέματα που θέτει το ΣΕΛΜΑ είναι:

  • Έλλειψη οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών και εξειδικευμένου σιδηροδρομικού προσωπικού.
  • Έλλειψη συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και των σιδηροδρομικών υποδομών.
  • Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
  • Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο, με μόνιμο τακτικό προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, χωρίς τα επαγγελματικά ρίσκα που επιβάλουν οι εργολάβοι για αύξηση των κερδών τους.

«Για όλα τα παραπάνω το σωματείο προκηρύσσει για αύριο Παρασκευή 24/3/22 προειδοποιητική στάση εργασίας από ώρες 21:00 έως λήξη της κυκλοφορίας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το Μετρό, αναστέλλεται η απεργία

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών τονίζει πως υπάρχει «δίαυλος επικοινωνίας για την επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων και ως εκ τούτου αναστέλλει την 24ωρη απεργία».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς Μετρό η Αθήνα, απεργούν οι εργαζόμενοι στις γραμμές 2 και 3

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για τον χαμό των συναδέλφων στο δυστύχημα των Τεμπών. Κανονικά θα λειτουργήσει η γραμμή Κηφισιά - Πειραιάς και το Τραμ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Στο Metro χάθηκε το μέτρο»: Ανακοίνωση της Ενότητας για την στάση εργασίας

Σε υψηλούς τόνους επικρίνουν τη σημερινή στάση εργασίας στο μετρό η «ΕΝΟΤΗΤΑ - δύναμη ευθύνης και προοπτικής». «Εξευτελίζουν το δικαίωμα της απεργίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.