ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου μαρτυρούν τα στοιχεία

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου την περίοδο των εορτών που έρχονται στη δημοσιότητα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την προστασία της δημόσιας υγείας κατά την περίοδο των εορτών «παρά τη "χαλαρή" διάθεση των ημερών αυτών».

Όπως αναφέρεται το πρόγραμμα τηρήθηκε απαρέγκλιτα και κατά «την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους τα μεικτά κλιμάκια των Ε.Α.Δ.-ΕΛ.ΑΣ συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό τους ελέγχους». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «χαρακτηριστικά σημειώνονται οι περιπτώσεις της Ελασσόνας, όπου στα 15 καταστήματα που ελέγχθηκαν δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση σε καταστηματάρχη.

Παράλληλα δε βρέθηκε πολίτης που να κάπνιζε σε χώρο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, της Τρίπολης, όπου επίσης δεν βρέθηκε κανένας που να κάπνιζε σε μη επιτρεπόμενο χώρο και της Άνω Χώρας Ναυπάκτου, όπου δεν επιβλήθηκε πρόστιμο σε κανένα από τα 9 ελεγχθέντα καταστήματα με όσους εκ των θαμώνων επιθυμούσαν να καπνίσουν να μην ενοχλούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες (-5οC) προκειμένου να καπνίσουν συνεισφέροντας έτσι ενεργά στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Α.Δ. η πρώτη σύσκεψη του έτους για τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου, και των συνεργατών του.

Σύμφωνα με ενημέρωση για τους διενεργηθέντες ελέγχους συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο για το διάστημα Πέμπτη 02.01.2020 έως και Τετάρτη 08.01.2020:

Από το σύνολο των 101 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων ενώ 12 φυσικά πρόσωπα βρέθηκαν να καπνίζουν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν. Συνολικά βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 15.200 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: «Όχι» σε αίτηση καταστηματαρχών για ακύρωση της απαγόρευσης του καπνίσματος

Το ΣτΕ έκρινε ότι το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι αντίθετο σε συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, ενώ παράλληλα συνιστά θεμιτό περιορισμό της ελευθερίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμία παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου στο 86% των καταστημάτων που ελέγχθησαν

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθησαν το διάστημα από τις 6 έως και τις 16 Ιανουαρίου 2020, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση για το 86% των περιπτώσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική η ανταπόκριση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Πολίτες και επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν θετικά στην εφαρμογή αλλά και στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76 % των περιπτώσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πήρε φωτιά» η τηλεφωνική γραμμή για τον αντικαπνιστικό νόμο

Αυξημένος ήταν ο αριθμός τηλεφωνημάτων προς τη τηλεφωνική γραμμή «1142» για τον αντικαπνιστικό νόμο, αφού τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της δέχθηκε 342 κλήσεις, σε σχέση με τις 235 της «πρεμιέρας».