ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΕΑΔ: 317 πρόστιμα σε φορείς για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου

Σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 διενήργησε ελέγχους σε 4.287 ιδιωτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα του δημοσίου (νοσοκομεία, δήμοι, ΔΟΥ).

Στοιχεία για τους ελέγχους το 2023 σε όλη την επικράτεια για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 διενήργησε ελέγχους σε 4.287 ιδιωτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα του δημοσίου (νοσοκομεία, δήμοι, ΔΟΥ) και επιβλήθηκαν 413 πρόστιμα, συνολικού ύψους 383.100 ευρώ.

Επιβλήθηκαν ειδικότερα 317 πρόστιμα σε υπευθύνους ή εκπροσώπους των ελεγχόμενων φορέων, ύψους 373.500 ευρώ και 96 πρόστιμα σε φυσικά πρόσωπα, ύψους 9.600 ευρώ.

Ενδεικτικά από τους επιτόπιους ελέγχους μιας Περιφερειακής Υπηρεσίας της ΕΑΔ στις περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας σε δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία διαπιστώθηκαν:

  •    Σε δύο νοσοκομεία / Μη ύπαρξη σχεδίου αποτροπής καπνίσματος και πλημμελής εποπτεία της εφαρμογής του σχεδίου αποτροπής καπνίσματος σε δύο νοσοκομεία.
  •    Σε τέσσερις δήμους / Μη ύπαρξη σχεδίου αποτροπής καπνίσματος
  •    Σε ένα δήμο βρέθηκε καπνιστής /στρια που ήταν υπεύθυνος /η για την εφαρμογή του σχεδίου αποτροπής καπνίσματος
  •    Σε δυο Περιφερειακές ενότητες/ Μη ύπαρξη σχεδίου αποτροπής καπνίσματος
  •    Σε μια ΔΟΥ / Μη ύπαρξη σχεδίου αποτροπής καπνίσματος

Από την ΕΑΔ αναζητήθηκαν οι διαπιστωθείσες πειθαρχικές ευθύνες των υπευθύνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ekptoseis, Discounts, Sales
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν στις 8 Ιουλίου οι εκπτώσεις

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μεταξύ άλλων αποφάσισε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 3.000 ευρώ σε τρεις εταιρίες, λόγω μη υποβολής της Έκθεσης αξιολόγησης του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου με ημερομηνία αναφοράς.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 1,48 εκατ. ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές εκπτώσεις

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί. Οι μεγάλες εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.