ΓΔ: 1207.47 -0.99% Τζίρος: 27.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:47:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΑΠΕ

Πιστό στο ραντεβού του με τη Θεσσαλονίκη το «Celestyal Crystal»

Για το 2023 έχουν επιβεβαιωθεί 69 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 22 εταιρείες, πέντε εκ των οποίων, μάλιστα, ενέταξαν στο πρόγραμμά τους την πόλη για πρώτη φορά.

Τριάντα μία φορές θα δέσει εντός του 2023, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal», το οποίο έφτασε γύρω στις 8 το πρωί στην πόλη -για πρώτη φορά φέτος- προερχόμενο από την Καβάλα, και θα αναχωρήσει γύρω στις 7 το απόγευμα για τον Βόλο.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλεχος του «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, 100 από τους συνολικά 385 επιβάτες του, στην πλειονότητά τους Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι, θα επισκεφθούν τη Βεργίνα, ενώ οι υπόλοιποι επέλεξαν την περιήγηση στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Η επόμενη άφιξη του Celestyal Crystal στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για τις 12 Απριλίου 2023, οπότε και θα καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης στις οκτώ το πρωί, προερχόμενο από Καβάλα και θα αναχωρήσει και πάλι στις 7 το απόγευμα για τον Βόλο. 

Το Celestyal Crystal, με βάση τα σημερινά στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, είναι το κρουαζιερόπλοιο, με την άφιξη του οποίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 17 Δεκεμβρίου, θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Στην τελευταία προγραμματισμένη για φέτος άφιξή του, θα ρίξει άγκυρα στον Θερμαϊκό γύρω στις οκτώ το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 3 μετά το μεσημέρι για τη Σμύρνη.

Σημειώνεται ότι για το 2023 έχουν επιβεβαιωθεί 69 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 22 εταιρείες, πέντε εκ των οποίων, μάλιστα, ενέταξαν στο πρόγραμμά τους την πόλη για πρώτη φορά. «Η κρουαζιέρα είναι ένα δυναμικό προϊόν και ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος υπάρχουν αυξομειώσεις στον προγραμματισμό των αφίξεων στο λιμάνι της πόλης», επισήμανε στέλεχος της ΟΛΘ ΑΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσαν 61 κρουαζιερόπλοια, από 17 το 2021, ενώ πέρυσι η έλευσή τους ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου, και το τελευταίο «έδεσε» στις 22/12/2022.

Από το 2021, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Έτσι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό -τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες όσο και από κάθε χώρα που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη- και επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλα κρουαζιερόπλοια καταπλέουν στη Θεσσαλονίκη, 68 για το 2023

Συνολικά φέτος είναι προγραμματισμένες 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 61 το 2022 και 17 το 2021, ενώ για το 2024, μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 67 κρουαζιερόπλοια.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανήλθε στην Θεσσαλονίκη για στάση το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal

Το 2022 έχουν επιβεβαιωθεί 60 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης και η έλευσή τους ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου ενώ το τελευταίο θα «δέσει» στις 22/12.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδρομές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης για τους επιβάτες του «Celestyal Crystal»

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του πρακτορείου «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, οι μισοί περίπου επιβάτες του προτίμησαν την περιήγηση στην πόλη συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλύτερα και από το 2019 αναμένονται φέτος τα μεγέθη της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

Η γενικότερη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2022, φαίνεται να οδηγεί σε αποτελέσματα καλύτερα και από τα αντίστοιχα του 2019, με τον τομέα της κρουαζιέρας να πρωτοστατεί και την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη να ξεπερνάει τις προσδοκίες.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: «Έδεσε» στο λιμάνι της πόλης το Celestyal Crystal

Για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal», επιβεβαιώνοντας την γενναία τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα για το 2022.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικές τάσεις για το 2022 καταγράφει ο κλάδος της κρουαζιέρας

Ενθαρρυντικά νέα από τον χώρο του ελληνικού τουρισμού καθώς αυξάνονται με έντονους ρυθμούς οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προοπτική η τάση αυτή να διατηρηθεί ως το τέλος του έτους.