ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εντάσσονται 105.000 νέοι επιλαχόντες στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος, έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ. Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Την ένταξη επιπλέον 105.000 νοικοκυριών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων σε περισσότερα από 541.000 νοικοκυριά που αντιπροσωπεύει πάνω από το 61,5% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημείωσε πως «αυξάνουμε για ακόμα μια φορά τον αριθμό των ωφελουμένων στο πρόγραμμα "Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή", πιστοί στη δέσμευσή μας για σταδιακή ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων. Με αυτό τον τρόπο, ανταποκρινόμαστε στο τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό των νοικοκυριών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μαζί με τους πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη, δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ. Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

  • κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,
  • ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
  • καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Για τους σκοπούς της απόσυρσης, ως ένα (1) κλιματιστικό ορίζεται μια Εσωτερική και μια Εξωτερική Μονάδα (σετ).

Οι ωφελούμενοι δεν θα λάβουν χρήματα στα χέρια τους, αλλά ψηφιακό κουπόνι. Κάθε ωφελούμενος μπορεί να λάβει έως τρία κουπόνια για αγορές κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη.

Αν η αίτηση εγκριθεί, ο δικαιούχος θα λάβει SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει και στην συνέχεια θα μπορεί να απευθυνθεί για την αγορά της συσκευής στους εμπόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αφού επιλέξει προμηθευτή, ο τελευταίος δεσμεύει το κουπόνι για διάστημα μέχρι 30 ημέρες εντός του οποίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση και παράδοση της παλαιάς συσκευής. Αν εντός αυτού του διαστήματος δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε το κουπόνι είναι πάλι διαθέσιμο στον δικαιούχο, ώστε να απευθυνθεί σε άλλο προμηθευτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντάσσονται 54.680 νέοι επιλαχόντες στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προχωρήσει στο διπλασιασμό του προγράμματος με το συνολικούς πόρους να ανέρχονται πλέον στα 287 εκατ. ευρώ και οι συνολικοί δικαιούχοι να ξεπερνούν τις 435.000.
exoikonomo-anakainisi-ypen
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη δράση «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους»

Το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε 20.000 νέους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον 30%. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια.
businessdaily-iliakos-thermosyfonas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Το πρόγραμμα επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες, με παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.