ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
Φωτο: Stringer / SOOC

Πόσους έχει αποζημιώσει η Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη

Σύμφωνα με την Hellenic Train, μέχρι σήμερα υπάρχουν 103 διεκπεραιωμένα αιτήματα, 22 εκ των οποίων αφορούν αποθανόντες, τα 12 είναι περαιωμένα και τα 10 είναι σε αναμονή για τα απαραίτητα έγγραφα.

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα στοιχεία των αποζημιώσεων από την Hellenic Train για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την διαδικασία να συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, μέχρι σήμερα υπάρχουν 103 διεκπεραιωμένα αιτήματα, 22 εκ των οποίων αφορούν αποθανόντες, τα 12 είναι περαιωμένα και τα 10 είναι σε αναμονή για τα απαραίτητα έγγραφα. Τα 71 αφορούν σε τραυματίες εκ των οποίων τα 29 έχουν περαιωθεί, ενώ 108 αιτήματα αφορούν απωλεσθέντες αποσκευές, εκ των οποίων τα 41 έχουν περαιωθεί.

Υπενθυμίζουμε πως χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, 228 σελίδων, που εξέτασαν τα αίτια της θανατηφόρας σύγκρουσης δύο τρένων στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 επιβάτες.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως πόρισμα καταγραφής και όχι συγκάλυψης, από την ανάλυση των πραγματικών περιστατικών που προηγήθηκαν του δυστυχήματος και του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που υφίσταντο την ημέρα του δυστυχήματος προκύπτει ότι το δυστύχημα ήταν συνέπεια της συνδρομής πολλών παραγόντων, που αφορούν το επίπεδο λειτουργίας, το ανθρώπινο δυναμικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και το διοικητικό επίπεδο.

Στο πόρισμα των 228 σελίδων, το οποίο χωρίζεται σε 10 κεφάλαια, υπάρχει επιμερισμός ευθυνών σε οργανισμούς και πρόσωπα, όπως στον OΣE, στην ΕΡΓΟΣΕ, στη Ρυθμιστική Αρχή Συγκοινωνιών, στη Hellenic Train αλλά και στον μοιραίο σταθμάρχη, που προφυλακίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα καθώς και στους μηχανοδηγούς, οι οποίοι φέρονται να μην τήρησαν τους κανονισμούς.

Υπάρχει, επίσης, αναφορά στην ανάγκη να γίνει άμεσα εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου, καθώς διαπιστώνονται χρόνιες παθογένειες, όπως και για την ανάγκη ριζικών αλλαγών σε θέματα μετατάξεων και εκπαίδευσης του προσωπικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Treno-Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hellenic Train: Προσθέτει νέα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Καταργούνται πλέον τα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, με την εταιρεία να προσθέτει 2 νέα δρομολόγια. Παράλληλα ενεργοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα και Λάρισα - Βόλος.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΑΣ: Σε ακρόαση καλεί ΟΣΕ και Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της ακρόασης στην οποία τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταθέσουν τις θέσεις τους για τις παραβάσεις που τους έχουν αποδοθεί, θα εκδοθεί η τελική απόφαση της ΡΑΣ για το δυστύχημα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον δρομολόγια στον Προαστιακό για Αθήνα, Μέγαρα και Κιάτο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, από 14 Απριλίου εντάσσονται νέα δρομολόγια στις διαδρομές Αθήνα-Μέγαρα-Αθήνα και Αθήνα-Κιάτο-Αθήνα. Σε ποιο τμήμα του Προαστιακού θα υπάρξουν αλλαγές λόγω των νέων δρομολογίων.