ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
Φωτο: Stringer / SOOC

Ποινική δίωξη σε 5 διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Διώξεις ασκήθηκαν στους γενικούς διευθυντές του Δικτύου ΟΣΕ, των Σιδηροδρομικών Συστημάτων και του τμήματος Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης.

Μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά στελεχών του ΟΣΕ για την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ, για την τραγωδία των Τεμπών με 57 νεκρούς, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες διώξεις, είτε σε νέα πρόσωπα, είτε σε συμπληρωματικές κατηγορίες σε πρόσωπα που ήδη διώκονται.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και εποπτεύων την έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, άσκησε δίωξη κατά του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ από 21-3-2017 έως και 15-11-2019, του Γενικού Διευθυντή της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης από 1-12-2019 έως και 1-6-2020, καθώς επίσης και στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1-4-2017 έως και 30-9-2021, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1-10-2021 έως και σήμερα, και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης από 1-10-2021 έως και σήμερα.

Σε όλους ασκήθηκαν διώξεις για τα ίδια αδικήματα αλλά δια παραλείψεως, με αυτά των προφυλακισθέντων σταθμάρχη και επιθεωρητή ( δια παραλείψεως κατ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή).

Υπενθυμίζουμε πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, καθώς και κατά δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκε την μετάταξη 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεπείγουσα έρευνα για ελλείψεις σηματοδότησης στον Προαστιακό

Έπειτα από καταγγελίες σιδηροδρομικών για τη διαδρομή του Προαστιακού Πλακεντίας-Αεροδρόμιο η Εισαγγελία Πρωτοδικών θέλει να διαπιστώσει αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΑΣ: Σε ακρόαση καλεί ΟΣΕ και Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της ακρόασης στην οποία τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταθέσουν τις θέσεις τους για τις παραβάσεις που τους έχουν αποδοθεί, θα εκδοθεί η τελική απόφαση της ΡΑΣ για το δυστύχημα.