ΓΔ: 1455.48 0.03% Τζίρος: 100.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
european union-europi-europe-komision
Φώτο: Shutterstock

Βοήθεια 900 εκατ. ευρώ στην Τυνησία από την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προσφέρει το πακέτο στήριξης 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Τυνησία μέσω ενός προγράμματος πέντε σημείων που περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επισκέφτηκε την Τυνησία μαζί με τους πρωθυπουργούς Ολλανδίας και Ιταλίας προκειμένου να διαπραγματευτούν ένα πακέτο πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν την μεσογειακή χώρα να βγει από τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν και συγχρόνως να αντιμετωπιστού οι αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ευρώπη.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προσφέρει ένα πακέτο στήριξης 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Τυνησία μέσω ενός προγράμματος πέντε σημείων που περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Εξάλλου η Τζόρτζια Μελόνια και ο Μαρκ Ρούτε τόνισαν στη συνάντηση με τον Τυνήσιο πρόεδρο, Καΐς Σαγέντ, πως η χώρα του θα πρέπει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών.

Επίσης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βοηθήσουν ώστε η Τυνησία να λάβει το πακέτο 1,9 δις δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να αποφύγει την χρεωκοπία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του λιμενικού δύο διακινητές στην Κώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ» ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μεταναστών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Διδυμοτείχου και Σαπών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου οι 79 μετανάστες που βρέθηκαν νότια του Νομού

Όλοι οι μετανάστες, που είναι άνδρες, και κάποιοι ανήλικοι, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.
ΔΙΕΘΝΗ

«Ελεημοσύνη» για τον πρόεδρο της Τυνησίας το ποσό που χορηγεί η ΕΕ

Στις 22 Σεπτεμβρίου η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χορηγεί «γρήγορα» τα ποσά που προβλέπονταν στο πλαίσιο συμφωνίας με την Τυνησία ώστε να μειωθούν οι αφίξεις μεταναστών από τη χώρα.