ΓΔ: 1448.91 -0.42% Τζίρος: 51.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:20:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agrotika Proionta, Trofima, Agrotes
Φωτο: Shutterstock

Έρχεται πρόγραμμα κατάρτισης για 12.619 νέους αγρότες

Η εν λόγω δράση αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους γεωργούς, έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες.

Στους 12.619 θα ανέρχονται οι νέοι αγρότες που θα καταρτιστούν μέσω του νέου προγράμματος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, συνολικού προϋπολογισμού 12.303.525 ευρώ, σύμφωνα με πρόσκληση που εξέδωσε ο Οργανισμός.

Η εν λόγω δράση αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους γεωργούς, έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες, οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους.

Δικαιούχοι είναι νέοι αγρότες, οι πράξεις των οποίων εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022 για όλη την επικράτεια, δηλαδή για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, το πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνει τα εξής πεδία/θεματικές ενότητες:

  • Γνώση των υποχρεώσεων και δυνατοτήτων που απορρέουν από την Κοινή Αγροτική Πολιτική καθώς και την εθνική πολιτική για την αγροτική ανάπτυξη.
  • Χρηματο-οικονομική διαχείριση εκμεταλλεύσεων / χρήση ΤΠΕ και νέων τεχνολογιών.
  • Κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής, ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και ασφάλεια της εργασίας στην ύπαιθρο, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
  • Εμπορία και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, με έμφαση στις βραχείες αλυσίδες.
  • Εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με την κατεύθυνση και τις ανάγκες της εκμετάλλευσης (όπως διαχείριση αποβλήτων ειδικά για τη ζωική παραγωγή, ασθένειες και εχθροί καλλιεργειών και ζώων, νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, λίπανση, διατροφή ζώων, κ.λπ.).
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ιδρύονται 6 νέα ΔΙΕΚ με 7 νέες ειδικότητες

Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η συνολική βελτίωση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προκειμένου οι Έλληνες αγρότες να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν τις καλλιέργειές τους.
melissokomia-agrotes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 11 ερευνητικών προγραμμάτων σε μελισσοκομία – σηροτροφία

Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας και της εμπορίας μελιού και άλλων μελισσοκομικών προϊόντων και η καταπολέμηση ασθενειών και εχθρών της μέλισσας» ανέφερε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φ. Αραμπατζή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμένος στο γραφείο του έμεινε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός του πρύτανη στο γραφείο του, αλλά μια ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση για τις πειθαρχικές κυρώσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες αποθηκεύτηκαν στο Gov.gr Wallet

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται πληρωμές 76 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2023

Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο μηνών 130 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ά εξαμήνου του 2024.