Φώτο: ΑΠΕ

Συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα από τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα διοργανώσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα «ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, με το Συνδικάτο Μετάλλου να καλεί τα μέλη να δώσουν «μαχητικό παρών».

Όπως αναφέρει το συνδικάτο στην ανακοίνωση του, «το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρυμνα στην οποία συμμετείχαμε και εμείς, μετά από κάλεσμα του συνδικάτου μετάλλου Φθιώτιδας, τα πράγματα αντί να έχουν βελτιωθεί έχουν χειροτερέψει κατά πολύ. Μέσα στις γιορτές οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι κάτι το οποίο πληρώνουν και οι τοπικές κοινωνίες».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως:

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον κλάδο του μετάλλου να αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα. Ο αγώνας ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, ο αγώνας για συλλογική σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας.

Δεν διαφέρει καθόλου από τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας όπου κι αν εργάζεται με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζεται. Το πλατύ μέτωπο στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που έχει ήδη διαμορφωθεί μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενιαίους μαχητικούς αγώνες με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο του μετάλλου.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου (κλαδικά και επιχειρησιακά) να πάρουν απόφαση συμμετοχής και στήριξης στο συλλαλητήριο εκφράζοντας γνήσια ταξική αλληλεγγύη. Καλούμε κάθε συνδικαλιστή μεταλλεργάτη κάθε συνάδελφο να συνδράμει με κάθε μέσο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου το Σάββατο 25 Γενάρη στην Αθήνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία στην Κοζάνη για τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ

Ιδιοκτήτες φορτηγών και χειριστές μηχανημάτων στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια, παρέταξαν 100 φορτηγά κατά μήκος του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε εκκαθάριση την εταιρεία και ζητώντας να τους πληρωθούν οφειλές 5 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε 55χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ

Νεκρός από έκρηξη στο έργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ σήμερα 55χρόνος εργάτης πατέρας τριών παιδιών. Στον ίδιο χώρο συνέβη ατύχημα και το πρωί της Δευτέρας όταν κόπηκε ένα συρματόσχοινο που μεταφέρει φορτωμένο τον κάδο του μεταλλεύματος.