ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Attica Group

Βαριές διώξεις στους τέσσερις υπόπτους της τραγωδίας στο Blue Horizon

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον ύπαρχο του πλοίου που φαίνεται να ρίχνει τον 36χρονο στη θάλασσα. Με ισόβια απειλούνται τα τρία μέλη του πληρώματος και ο καπετάνιος.

Βαριές διώξεις ασκήθηκαν στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Στον ύπαρχο του πλοίου που φαίνεται στα video να απωθεί τον άτυχο 36χρονο, η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που αποτελεί κακούργημα.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος παραμένουν στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Παράλληλα θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, αν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τί έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο στην τύχη του τον 36χρονο.

Επίσης, την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο ανέφεραν ότι υπήρχε στέλεχος του σώματος που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Κατά τον απόπλου του πλοίου για το Ηράκλειο, ο νέος άνδρας επιχείρησε να επιβιβαστεί και όπως φαίνεται σε βίντεο, ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα καθώς μέλη του πληρώματος τον εμπόδισαν, ωθώντας τον προς τα πίσω. Το πλοίο βρισκόταν εν κινήσει και ο 36χρονος κατέληξε στον νερό, ανάμεσα στην προβλήτα και τον καταπέλτη. Λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τον θάνατο του 36χρονου

Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν να προφυλακιστούν οι δυο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για το δυστύχημα στο Blue Horizon. Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για λοστρόμο και υποπλοίαρχο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Από τους 31 που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα τους και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Έχουν απολογηθεί περίπου 15 κατηγορούμενοι

Ανακριτές και Εισαγγελείς έχουν ήδη αποφανθεί σύμφωνα με πληροφορίες για την προφυλάκιση δύο κατηγορουμένων ο ένας εκ των οποίων στη δικογραφία αναφέρεται με το προσωνύμιο «Κοκός» και είναι 31 ετών, ενώ ο άλλος είναι 26 χρόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών.