ΓΔ: 1379.11 -0.14% Τζίρος: 17.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:28:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Περ. Στερεάς Ελλάδας

Τι λέει η Περιφέρεια Στερεάς για το ατύχημα στη Λάρκο

Την ανάγκη να εξασφαλισθούν συνθήκες εργασίας που θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και υγεία τόνισε ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, με αφορμή τον θάνατο 35χρονου οδηγού στη ΛΑΡΚΟ.

Άλλος ένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Παρασκευής, όταν στην προσπάθειά του να ξεφορτώσει το υλικό που μετέφερε με το φορτηγό στα νταμάρια, έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Το φορτηγό ξεκίνησε να κυλά προς τα πίσω ενώ τελικά έπεσε σε χαράδρα 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία ο 34χρονος οδηγός.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Βύρα Σουρτζίου του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, ενώ τον άτυχο άνδρα απεγκλώβισε από το όχημα κλιμάκιο των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών με επτά άνδρες και ένα όχημα της ΠΥ Χαλκίδας με τρεις άνδρες.

Με αφορμή την είδηση του θανατηφόρου δυστυχήματος στη ΛΑΡΚΟ και ενόψει των δρομολογούμενων εξελίξεων στην εταιρεία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Βαθιά θλίψη σκεπάζει ξανά την τοπική μας κοινωνία, ύστερα από το νέο χθεσινοβραδινό, τραγικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ.

Ο θάνατος ενός ακόμη νέου ανθρώπου κατά τη διάρκεια της εργασίας του, μας θυμίζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο, ότι μέσα στο μεγάλο αγώνα της Πολιτείας, της εταιρείας και των εργαζομένων για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ, κεντρικό ρόλο πρέπει να έχει η εξασφάλιση συνθηκών εργασίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας.»

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας κρατική στήριξη προκειμένου η εταιρεία να παραμείνει ανοιχτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία στην Κοζάνη για τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ

Ιδιοκτήτες φορτηγών και χειριστές μηχανημάτων στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια, παρέταξαν 100 φορτηγά κατά μήκος του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε εκκαθάριση την εταιρεία και ζητώντας να τους πληρωθούν οφειλές 5 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε 55χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ

Νεκρός από έκρηξη στο έργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ σήμερα 55χρόνος εργάτης πατέρας τριών παιδιών. Στον ίδιο χώρο συνέβη ατύχημα και το πρωί της Δευτέρας όταν κόπηκε ένα συρματόσχοινο που μεταφέρει φορτωμένο τον κάδο του μεταλλεύματος.