ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
SEV, SEB, Papalexopoulos
O πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Πηγή: ΣΕΒ

Με 50 εκατ. ευρώ στηρίζει τους πληγέντες της κακοκαιρίας ο ΣΕΒ

Σε τρεις άξονες θα πραγματοποιηθεί η διάθεση βοήθειας από τα μέλη του Συνδέσμου. Θα αναλάβουν την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας ξεκινώντας με την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων.

Βοήθεια που θα ξεπεράσει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ θα παράσχουν οι επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν άμεσα την απευθείας αποκατάσταση των ζημιών σε 27 σχολεία της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΒ, η αποτίμηση των ζημιών που έχει υποστεί η Θεσσαλία είναι σε εξέλιξη. Εκτός από τις μεγάλες δυσκολίες στην διαβίωση των κατοίκων, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν  ότι πολλές δημόσιες υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ως συνέπεια, πολλές τοπικές επιχειρήσεις δυσλειτουργούν ή έχουν διακόψει τη λειτουργία τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος σημείωσε πως «Η προσπάθεια αποκατάστασης της Θεσσαλίας απαιτεί τη σύμπραξη και την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Τα μέλη του συνδέσμου έχουν δεσμευθεί να συμβάλλουν στον εθνικό σκοπό της αποκατάστασης της Θεσσαλίας, με απευθείας βοήθεια, που θα υπερβαίνει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ. Πέρα από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τα μέλη μας αναλαμβάνουν την απευθείας αποκατάσταση της λειτουργίας 27 σχολείων, ώστε να διασφαλισθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά των περιοχών αυτών».

Η διάθεση της βοήθειας από τον ΣΕΒ θα πραγματοποιηθεί σε τρεις άξονες:

Α. Διαρκής παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας: Ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ που παρέχουν απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης (πχ υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, μηχανήματα, νερό, ρουχισμός, αντλίες υδάτων, καθαριστικά, κτλ) στην περιοχή μεγαλώνει καθημερινά.

Β. Έργα αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας: Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας, ξεκινώντας με την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων, σε συνεννόηση με την Πολιτεία.

Γ. Υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων: Ο ΣΕΒ υποστηρίζει τους τοπικούς βιομηχανικούς συνδέσμους, ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ στη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Μέσα από την Επιτροπή παρέχει πληροφορίες στις επιχειρήσεις για την αξιοποίηση των μέτρων ανακούφισης και προωθεί επιπλέον μέτρα στις αρμόδιες αρχές.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Kairos-Kaysonas-Zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα με κλειστά σχολεία, πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για ένα διήμερο στη χώρα. Έκτακτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την επέλαση του καύσωνα. Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες.
sxoleio, sxoleia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Αθηναίων λόγω καύσωνα

Επίσης λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η κεντρική υπηρεσία θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.