Φωτο: Shutterstock

Η Τράπεζα Πειραιώς στην 28η Agrotica

Στην Agrotica, την μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων θα συμμετάσχει η Τράπεζα Πειραιώς που θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους 72 Συνεταιρισμών της χώρας.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην 28η AGROTICA, τη μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ – Helexpo στη Θεσσαλονίκη, από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2020.

Στο πλαίσιο της Agrotica, η Διοίκηση της Τράπεζας θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους 72 κορυφαίων Συνεταιρισμών της χώρας από όλο το φάσμα του αγροτικού τομέα. Επιπλέον, στελέχη της Αγροτικής Τραπεζικής θα αναλύσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου σε περισσότερους από 170 αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα στην ημερίδα «Επενδύσεις στον αγροτικό τομέα».

Με το βλέμμα στις εξελίξεις, που φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027, η Τράπεζα Πειραιώς, στοχεύοντας στη βιώσιμη στήριξη της αγροτικής οικονομίας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προσφέρει ολοκληρωμένες, εξατομικευμένες, τραπεζικές λύσεις σε κάθε αγρότη, αγροτικό συνεταιρισμό και αγροτική επιχείρηση. Μεταξύ άλλων:

  • Διευκολύνει τις επενδύσεις των αγροτών και των ομάδων παραγωγών χρηματοδοτώντας τα Σχέδια Βελτίωσης.
  • Συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στη δημιουργία συμπληρωματικών εισοδημάτων με τη χρηματοδότηση για την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  • Εξασφαλίζει τη ρευστότητα τους με εξειδικευμένες λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε αγρότη και συνδράμει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας με τη στήριξη της Ευφυούς Γεωργίας.
  • Στηρίζει την αύξηση της αποτελεσματικότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με τα Προγράμματα Αγοράς Γης και Εξοπλισμού.
  • Ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των μελών της αγροδιατροφικής αλυσίδας και  υποστηρίζει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων με τη Συμβολαιακή Γεωργία & Κτηνοτροφία, τη Συμβολαιακή Αγροεφοδίων και τη Συμβολαιακή Λιανεμπορίου & Ξενοδοχείων.
  • Υποστηρίζει την ανάπτυξη των εξαγωγών με την Εξαγωγική Συμβολαιακή Τραπεζική, σε συνεργασία με την Piraeus Factoring και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη».
  • Ενισχύει την έγκυρη ενημέρωση παρουσιάζοντας τις εξελίξεις στις τιμές των βασικών αγροτικών προϊόντων, τη χρηματοοικονομική τους διάσταση, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις σε επίπεδο κλάδου με το νέο μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο για τα Αγροτικά Προϊόντα-Εμπορεύματα.
  • Προωθεί τη διάχυση της γνώσης με σύγχρονες μεθόδους e-learning για την αγροτική επιχειρηματικότητα, με τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Τρ. Πειραιώς δωρίζει υγειονομικό υλικό για την μάχη κατά του κορονοϊού

Αρωγός στις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα στέκεται η Τράπεζα Πειραιώς που θα δωρίσει υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης όπου της υποδείξει το υπουργείο Υγείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, γνωστοποίησε ότι μετά από σχετική εξέταση που πραγματοποίησε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ για τις απολύσεις στην Πειραιώς

Σε 24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς και στάση εργασίας  στον κλάδο από 12:00 έως 15:15 την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου προχωράει η ΟΤΟΕ ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς.