ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΛΥΜΑΤΑ

Θεσσαλονίκη: Σε σταθερό επίπεδο το ιικό φορτίο Covid-19 των λυμάτων

«Σε κάθε περίπτωση», εξήγησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, «τις επόμενες μέρες αναμένουμε να αποτυπωθεί στα λύματα η ενδεχόμενη επίπτωση της μεγάλης κινητικότητας στην πόλη και της επανεκκίνησης σειράς δραστηριοτήτων».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάση σταθεροποίησης του ιικού φορτίου των λυμάτων σε υψηλότερα επίπεδα

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή ημερίδα για τη διαχείριση υδατικών πόρων και λυμάτων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, η ημερίδα αποσκοπεί στην προώθηση τεχνολογίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και στη διμερή συνεργασία μεταξύ εταιρειών και δήμων.
Thessaloniki-lymata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ίδιο επίπεδο το ιικό φορτίο των λυμάτων στην έρευνα του ΑΠΘ

Η δυναμική της διασποράς του σχετικού ιικού φορτίου στα λύματα δείχνει μια προσωρινή σταθεροποίηση. Αυτό μπορει να αποδοθεί στην εντονη κινητικότητα των πολιτών και επισκεπτών της πόλης λόγω καλοκαιρινών μετακινήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου

Οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς τους σε περιοχές των δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων - Αρτέμιδος, θα ξεκινήσουν άμεσα με την κατασκευή 131 χλμ. δικτύου.