ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Το στοίχημα της Alpha Bank, τα αποτελέσματα της ΕΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Euroxx

Η Alpha Bank και η κάλυψη του discount από τις άλλες συστημικές, οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Εθνικής, γιατί είναι αισιόδοξος ο CEO της Euroxx, η νέα τιμή στόχος για τον ΟΠΑΠ και η σταθερότητα του ΔΑΑ.

Από τον Ιούνιο του 2023 είχε να δώσει η αγορά τέτοια πτώση. Καμιά μετοχή του Large Cap σε άνοδο, ενώ μόνο τρεις τίτλοι του Mid Cap διασώθηκαν. Ασχέτως με το… παλαντζάρισμα των δεικτών λόγω αύξησης της στάθμισης της Πειραιώς που ανάγκασε χαρτοφυλάκια να κάνουν αναπροσαρμογές, στο ευρύτερο ταμπλό δόθηκε αφορμή για διόρθωση.

Οι περισσότεροι περιμένουν την επιστροφή της ηρεμίας από σήμερα και την εξισορρόπηση των τιμών. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις ότι δεν είναι απίθανο να δούμε περαιτέρω διόρθωση των τιμών, ειδικά αν έχουμε διόρθωση στο εξωτερικό.

Αυτό, πάντως, δεν φαίνεται πιθανό. Οι αγορές έδειξαν νευρικότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις, υπό τον φόβο δυσάρεστης έκπληξης από τα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη των αναλυτών για τον πυρήνα του πληθωρισμού (αύξηση 3,7%), η νευρικότητα εκτιμάται ότι θα σταματήσει και οι αγορές θα επανέλθουν στην ανοδική τους πορεία. Χθες, ο Dow Jones κράτησε θετικό πρόσημο (+0,12%), ενώ υποχώρησαν ο S&P 500 και ο Nasdaq.

Η πορεία του Γενικού Δείκτη, 10 Μαρτίου 2023 - 11 Μαρτίου 2024

Κατά τα λοιπά, χθες είδαμε τη Motor Oil να χάνει άνω του 5%, τις Ελλάκτωρ, Viohalco, ElvalHalcor και Mytilineos να υποχωρούν άνω του 4%, ενώ άνω του 3% έχασαν οι Eurobank, ΔΕΗ, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ. Στον Mid Cap η Intracom Holdings υποχώρησε 5,40%, άνω του 4% έχασαν οι ΕΧΑΕ, Αλουμύλ και Intralot και άνω του 3% οι Ideal και Profile. Γενικός Δείκτης και Large Cap έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας, ενώ οι δημοπρασίες έστειλαν τις 16 από τις 25 μετοχές του μεγάλου δείκτη στο χαμηλό ημέρας.

Αντίθετα, ανθεκτικές για τα δεδομένα της χθεσινής συνεδρίασης εμφανίστηκαν Τρ. Πειραιώς – Lamda – Εθνική – ΕΛΠΕ – ΟΠΑΠ καταγράφοντας απώλειες από 1,33% έως 1,64%. η Lamda βέβαια εκτός από την χθεσινή ανθεκτικότητα στην πτώση έχει δείξει και τρομερή... αντίσταση στην άνοδο με την μετοχή να παραμένει εκτός κλίματος απογοητεύοντας τους μετόχους της. 

-- Alpha Bank: Η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των άλλων συστημικών ενώ την εικόνα αυτή δεν άλλαξε η δημοσίευση των καλών αποτελεσμάτων για το 2023. Η λογική λέει ότι θα έρθει η σειρά της δεδομένου μάλιστα ότι διαθέτει κάποια ισχυρά πλεονεκτήματα. Στο +9,06% η μετοχή από την αρχή του έτους έναντι +13,29% του δείκτη των τραπεζών. Κάτω από τα 4 δισ. η κεφαλαιοποίηση. 

Η πορεία της μετοχής της Alpha Bank, 10 Μαρτίου 2023 - 11 Μαρτίου 2024 

-- Τράπεζα Πειραιώς: Η μετοχή έκανε εμφατική επίδειξη δύναμης τις τελευταίες ημέρες. Την περασμένη Πέμπτη έκανε τζίρο 1,214 δισ. ευρώ, την Παρασκευή διακίνησε 46,8 εκατ. ευρώ, ενώ χθες, λόγω της αύξησης της στάθμισής της στους δείκτες FTSE – Russel έκανε συναλλαγές 164,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σε τρεις συνεδριάσεις έκανε τζίρο 1,425 δισ. ευρώ!

-- Εθνική Τράπεζα: Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της ΕΤΕ σήμερα. Η μετοχή χθες έκλεισε με απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, «διαγράφοντας» τα αξιόλογα κέρδη του Φεβρουαρίου. Στο +9,76% η μετοχή από την αρχή του έτους.

Η πορεία της μετοχής της ΕΤΕ, 10 Μαρτίου 2023 - 11 Μαρτίου 2024 

-- Euroxx: Στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΧΑ με αφορμή το placement της Tρ. Πειραιώς, ο διευθύνων σύμβουλος της Euroxx Χρηματιστηριακή Τζουζέπε Τζιάνο, που αποτελεί μία από τις πλέον δραστήριες χρηματιστηριακές σε αναδοχές εισαγωγών εταιρειών και ομολόγων, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του Χ.Α. και το 2024. Τόνισε ότι και η φετινή χρονιά θα είναι καλή, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον και στην κινητικότητα που υπάρχει για deals, ενώ τόνισε πως παροτρύνει και συμβουλεύει επιχειρηματίες να δώσουν πακέτα και να αυξήσουν το free float των εταιρειών τους, «καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί που κατέχουν το 85% ή και 90% των μετοχών». Αναφορικά με την αναβάθμιση του Χ.Α. στις αναπτυγμένες, ο κ. Τζιάνο προέβλεψε ότι αυτό θα γίνει από το 2025 και μετά.

-- Αεροδρόμιο: Αρκετά συμπαγής και σταθερή η μετοχή. Σε τέτοια συνεδρίαση, έχασε μόλις 0,44% με κλείσιμο στα 8,6190 ευρώ, με την αποτίμηση στα 2,58 δισ. ευρώ. Όταν συμπληρώσει τριάντα συνεδριάσεις στο Χ.Α., θα προστεθεί στον Large Cap.

Η ενδοσυνεδριακή εικόνα της μετοχής του ΔΑΑ, 11 Μαρτίου 2024

-- ΟΠΑΠ: Η Optima Bank ανέβασε την τιμή στόχο από τα 17,10 στα 19,30 ευρώ. Στο -1,64% χθες η μετοχή κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας. Στο +9,11% από την αρχή του έτους έναντι 7,59% του Γενικού Δείκτη. Στο +13,85% η απόδοση 52 εβδομάδων.

Η πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ, 10 Μαρτίου 2023 - 11 Μαρτίου 2024 

-- ΓΕΚ Τέρνα: Παρά το +8,65% της περασμένης εβδομάδας, η χθεσινή πτώση – αναλογικά – ήταν περιορισμένη. Έχασε 2,57%. Στο +15,35% από την αρχή του έτους, στο +18,97% η απόδοση εξαμήνου και στο +33,16% η απόδοση 52 εβδομάδων.  

-- Κρι Κρι: Σε τέτοια συνεδρίαση και μολονότι είναι μια ανάσα από τα ιστορικά της, έκλεισε στο +1,37% και στα 11,10 ευρώ. «Βράχος», διαχρονικά.

-- Entersoft: Αξιοσημείωτο ότι κάποιοι αγοράζουν ακόμη και πάνω από τα 8 ευρώ που είναι η πρόταση! Στα 8,08 ευρώ, με άνοδο 1% και τζίρο 7,9 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της μετοχής της Entersoft, 10 Μαρτίου 2023 - 11 Μαρτίου 2024 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

Η φοβισμένη αντίδραση στο ΧΑ, άνοδος - ανάσα στην Ευρώπη και η συνέχεια

Το «ξύπνημα» της Lamda μετά το deal με Προκοπίου, η Πειραιώς σε πτωτική πορεία, η Τιτάν κάτω από τα 30 ευρώ, η Aegean σε χαμηλό εξαμήνου, η Intracom πέρασε στο «μείον» από την αρχή του έτους και η αντίδραση της Intrakat.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
MARKET MAKER

Το discount της Ελλάκτωρ, το γύρισμα της Πειραιώς και οι νέες διανομές των mezz

Η αξία των μετρητών και των συμμετοχών της Ελλάκτωρ, το ανοδικό ξέσπασμα της Πειραιώς, τα mezz φέρνουν κι άλλα μετρητά στους μετόχους, οι αγοραστές επιστρέφουν στον ΟΠΑΠ, το ράλι της Ευρωσύμβουλοι και η Austriacards.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Η Πειραιώς επιστρέφει, το «στοίχημα» της Mytilineos και η εξόρμηση της ΕΧΑΕ

Το +2,49% της Πειραιώς δημιουργεί προσδοκίες, η Mytilineos θέλει να γίνει European Large Cap, η Alpha ανακτά χαμένο έδαφος, η ΕΧΑΕ σε νέα διεθνή εξόρμηση για τις μετοχές Mid Cap και ο ισχυρός ισολογισμός της ΓΕΚ Τέρνα.
MARKET MAKER

Κόντρα Eurobank - ΕΤΕ, προσδοκίες για ΔΕΗ και τα καρδιοχτυπήματα για ΤΕΝΕΡΓ

Η άτυπη μάχη ΕΥΡΩΒ - ΕΤΕ για την πρωτιά στην κεφαλαιοποίηση, το ζητούμενο της διάρκειας στην αντίδραση της Alpha, ο ΜΥΤΙΛ βλέπει τα 40, η ζαλισμένη Πειραιώς, τα ρεκόρ CENER - ΠΕΡΦ και η ευχάριστη έκπληξη της ΕΥΔΑΠ.
pixida, agores
MARKET MAKER

Το ΧΑ προπομπός της πτώσης, Aegean σε ρυθμό... πανδημίας και τα διεθνή ρίσκα

Οι πιέσεις εκδηλώθηκαν πρώτα στο ΧΑ και ακολούθησε η Ευρώπη, ο γεωπολιτικός κίνδυνος σταθερά στο προσκήνιο, η μεγάλη πτώση της Aegean, η Ελλάκτωρ άντεξε με στήριγμα την επιστροφή κεφαλαίου και γιατί πιέστηκε η ΤΕΝΕΡΓ.