ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Η αργή προσέγγιση στις 1.200 μονάδες, η ανάσα από Fed, τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ

Το νέο τεστ στις 1.200 μονάδες και ο αδύναμος τζίρος, η απόφαση της Fed που έφερε χαμόγελα στη Wall, το ανοδικό σερί των ΕΛΠΕ, το μέρισμα του ΟΠΑΠ, η άνοδος της Intrakat και το άλμα 9,37% της Δομική Κρήτης.

Αργά και επιφυλακτικά «χτίζει» υψηλότερα επίπεδα τιμών ο Γενικός Δείκτης, προσεγγίζοντας πάλι τις 1.200 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε νέο βραχυχρόνιο σημείο αντίστασης. Στη σημερινή συνεδρίαση θα φανεί αν υπάρχουν δυνάμεις για την υπέρβαση των 1.200 μονάδων. Σημειωτέον ότι θα υπάρχει ένα τεχνικό εμπόδιο, αφού κόβει μέρισμα ο ΟΠΑΠ.

Χθες ήταν η τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη ο οποίος έκανε μια πρώτη, αδύναμη και χωρίς πίστη απόπειρα επαναπροσέγγισης των 1.200 μονάδων, έχοντας υψηλό ημέρας στις 1.199,64 μονάδες (+0,55%). Αδύναμος ο τζίρος, μόλις στα 58,24 εκατ. ευρώ, δείχνει ότι δεν εισρέουν νέα κεφάλαια, αλλά ανακυκλώνονται τα υπάρχοντα. Πάντως, σοβαρές πωλήσεις δεν βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε ήπια και απολύτως διαχειρίσιμη διορθωτική κίνηση, κλείνοντας πτωτικά στις πέντε από τις έξι τελευταίες συνεδριάσεις. Έτσι, η αγορά βρήκε στηρίγματα σε βιομηχανικές και άλλες μετοχές. Την Τρίτη είχαν ξεχωρίσει τίτλοι όπως Τιτάν, Cenergy Holdings, Quest Συμμετοχών, Viohalco, Aegean Airlines, Τέρνα Ενεργειακή, ElvalHalcor και Mytilineos, ενώ χθες ξεχώρισαν οι Helleniq Energy (+5,34%), ΜΥΤΙΛ, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Τιτάν και Viohalco.

Το διεθνές περιβάλλον είναι από χθες το βράδυ αρκετά υποστηρικτικό, καθώς η Fed ανακοίνωσε την αναμενόμενη παύση (για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση) των αυξήσεων στα επιτόκια, χωρίς ο Τζερόμ Πάουελ να κάνει κάποια δήλωση που θα τρόμαζε τις αγορές. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αποκλιμακώθηκε αισθητά, στο 4,74%, αφήνοντας περιθώρια στον Dow Jones να κλείσει με άνοδο 0,67% και σε S&P και Nasdaq να «γράψουν» άνοδο πάνω από 1%.

-- Helleniq Energy (ΕΛΠΕ): Δεν πέρασε καθόλου σε πτωτική τροχιά χθες, κάτι που δεν συνηθίζει, ενώ συμπλήρωσε τέσσερις σερί θετικές ημέρες, κλείνοντας στα 7,30 ευρώ, που είναι υψηλά ενάμιση μήνα. Γενικώς… χρωστάει, καθώς έβγαλε τον Οκτώβριο με πτώση 6,50% και το 10μηνο με -8,70%. Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα γ' τριμήνου και 9μήνου, που βεβαίως δεν θα συγκρίνονται με τα αποτελέσματα - ρεκόρ της περασμένης χρονιάς, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα πέσουν κάτω από τον πήχη των προβλέψεων από τους αναλυτές.

Η πορεία της μετοχής των ΕΛΠΕ, 6 Μαρτίου 2023 - 1 Νοεμβρίου 2023

-- ΟΠΑΠ: Πρωτιά σε αξία συναλλαγών για τη μετοχή (9,8 εκατ. ευρώ) και άνοδος 0,50%, που την έφερε πάνω από τα 16 ευρώ, στα 16,08. Από αυτό το σημείο θα γίνει σήμερα η αποκοπή του μερίσματος, 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Οι αναλυτές βλέπουν ότι η μετοχή έχει ακόμη αρκετό δρόμο ανόδου. Σε πρόσφατη έκθεση, η Euroxx τοποθέτησε την τιμή στόχο στα 18,8 ευρώ, σημειώνοντας τη χρηματοοικονομική ισχύ της εταιρείας, που αφήνει πολλά περιθώρια ανταμοιβής των μετόχων.

Η πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ, 6 Μαρτίου 2023 - 1 Νοεμβρίου 2023

-- Intrakat: Νέο υψηλό διμήνου για τη μετοχή, που χθες ενισχύθηκε κατά 4,65% κλείνοντας στα 3,15 ευρώ, επίπεδα που είχε να δει από την 1η Σεπτεμβρίου. Σημειωτέον ότι χθες συνεδρίαση η Επιτροπή Ανταγωνισμού και σύντομα αναμένεται η απόφαση που θα ανοίξει τον δρόμο για την εξαγορά της Άκτωρ. Έβγαλε όλο τον Οκτώβριο χωρίς μεγάλη διακύμανση, καθώς φαίνεται πως υπάρχει… φροντίδα για τη μετοχή, «απαγορεύοντας» τη σημαντική πτώση κάτω από τα 3 ευρώ. Αισίως το 2023 είναι στο +115,75%, άνοδος που αντανακλά την ολική αναμόρφωση εταιρείας.

Η πορεία της μετοχής της Ιντρακάτ, 6 Μαρτίου 2023 - 1 Νοεμβρίου 2023

-- Τιτάν: Τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Ο τίτλος έκλεισε στα 17,92 ευρώ με κέρδη 1,24%, ενώ το 10μηνο βρίσκεται στο +48,59%. Στα 1,4 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση, που για το εκτόπισμα και τις προοπτικές του ομίλου κάθε άλλο παρά ακριβή είναι. Έχει υψηλό τελευταίων ετών στα 19,44 ευρώ από τις 27 του περασμένου Ιουλίου και χαμηλό 52 εβδομάδων στα 11 ευρώ από τις 3 Νοεμβρίου 2022, ήτοι ακριβώς πριν από έναν χρόνο.

-- Δομική Κρήτης: Εντυπωσιακό +9,37% χθες και κλείσιμο στα 3,50 ευρώ με όγκο 121 χιλ. τεμάχια, μέσω 330 πράξεων και τζίρου 408 χιλ. ευρώ. Κερδίζει 332% φέτος, αποτελώντας το πλέον κερδοφόρο χαρτί της αγοράς, ενώ χθες έκλεισε στα 3,50 ευρώ, που αποτελούν υψηλά σχεδόν είκοσι ετών, καθώς σε αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από τον Ιανουάριο του 2004. Η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 55,5 εκατ. ευρώ.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

stocks, xrimatistiria, agores
MARKET MAKER

Ψυχραιμία στις αγορές, η ΜΥΤΙΛ στο Λονδίνο και το χρήμα ρέει στη ΦΒΜΕΖΖ

Δεν κλονίζει τις αγορές το χτύπημα του Ιράν, η Mytilineos προχωρά την παράλληλη εισαγωγή στο Λονδίνο, η Phoenix Mezz ανακοίνωσε εντυπωσιακά μεγέθη το 2023 και ΟΠΑΠ - Jumbo έδειξαν ανθεκτικότητα στην πτώση.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
MARKET MAKER

Η κάπως ανώμαλη προσγείωση του ΔΑΑ, η αξία της πράσινης ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και τα ΕΛΠΕ

Γιατί χάνει ύψος η μετοχή του Αεροδρομίου, πώς αλλάζουν οι ΑΠΕ τους υπολογισμούς για την αξία της ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ πλησιάζει το +8% φέτος, τα ΕΛΠΕ σε άνοδο, η Real Consulting κερδίζει έδαφος και το ρεκόρ της Πετρόπουλος.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
MARKET MAKER

Το discount της Ελλάκτωρ, το γύρισμα της Πειραιώς και οι νέες διανομές των mezz

Η αξία των μετρητών και των συμμετοχών της Ελλάκτωρ, το ανοδικό ξέσπασμα της Πειραιώς, τα mezz φέρνουν κι άλλα μετρητά στους μετόχους, οι αγοραστές επιστρέφουν στον ΟΠΑΠ, το ράλι της Ευρωσύμβουλοι και η Austriacards.
MARKET MAKER

Η συσσώρευση της Τρ. Πειραιώς, οι νέες σταθμίσεις της ΜΥΤΙΛ και οι 1.500 μον.

Οι προσδοκίες από την αναθεώρηση της Fitch, πόσο ανεβαίνει η στάθμιση της Mytilineos στον FTSE All World, οι εντολές αγοράς στην Alpha, η σταθεροποίηση της ΤΕΝΕΡΓ, η πορεία της Τιτάν προς τον MSCI και η Intracom εκτός φόρμας.
MARKET MAKER

Τα placements έφεραν διόρθωση, η καλή εικόνα Τιτάν - ΔΑΑ και το χάλι της ΕΧΑΕ

Τα όρια της διόρθωσης, γιατί αρέσει το placmenet της ΜΥΤΙΛ παρά τις πιέσεις, το Αεροδρόμιο ανακτά το μέρισμα, η διόρθωση της ΕΚΤΕΡ, η δύναμη της Τιτάν, οι απώλειες των mezz και η ΕΧΑΕ πρώτη στην πτώση και τελευταία στην άνοδο.