ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Υπερταμείο: Ζητήματα ανάπτυξης και επενδύσεων στο 1ο Growth fund Summit

Το Υπερταμείο ανιχνεύει το αύριο της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα πρόγραμμα συζητήσεων με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων της ελληνικής επιχειρηματικότητας, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της διοίκησης του Υπερταμείου και θυγατρικών του, στο Μικρό Χρηματιστήριο.

Το Υπερταμείο, αναδεικνύοντας τον ρόλο του ως το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, διοργανώνει το πρώτο Growth fund Summit και υποδέχεται στο Μικρό Χρηματιστήριο, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θεσμικούς φορείς, με στόχο να σκιαγραφήσουν την πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο και τη σύνδεση, στο πλαίσιο αυτό, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης, των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων, της πράσινης μετάβασης, της χρηματοδότησης, της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς και ο ρόλος της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων εστιάζοντας στη σύνδεση του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων.  

Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου στις 10:00, θα απευθύνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Ο συνδυασμός της ανάπτυξης με την αποτελεσματικότητα στην πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα απασχολήσει την πρώτη συζήτηση του συνεδρίου, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση της οικονομίας στην οποία θα λάβει μέρος ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί ο ρόλος του Χρηματιστηρίου ως εργαλείο ανάπτυξης, ενώ επίσης θα αναλυθεί η ιδιαίτερη σημασία του κλάδου των logistics για την ελληνική οικονομία, με τη συμμετοχή του Γιάννη Ξιφαρά, Γενικού Γραμματέα Μεταφορών. 

Στο Fireside Chat, ο Θανάσης Κοντογεώργης, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, θα εστιάσουν στα κρίσιμα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης καθώς και στον ρόλο των δημοσίων εταιρειών.

Ο τομέας των υποδομών θα εστιάσει στα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υποδομών, Νικόλαου Ταχιάου. Θα εξεταστούν επίσης τα ζητήματα των απαραίτητων θεσμικών και επιχειρησιακών μεταρρυθμίσεων και ο ρόλος της εταιρικής διακυβέρνησης, με έναν χαιρετισμό από την υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η πορεία προς την ψηφιοποίηση στην επόμενη μέρα για τη χώρα μας, με τη συμμετοχή στη συζήτηση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.  

Το συνέδριο θα κλείσει με δύο συζητήσεις, η μία θα αφορά στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αξιοποίηση της δημοσίας περιούσιας στην τουριστική ανάπτυξη, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και η δεύτερη και τελευταία της ημέρας, στις στρατηγικές ESG στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Η είσοδος στο Μικρό Χρηματιστήριο γίνεται με επίδειξη ονομαστικής πρόσκλησης, ενώ οι συζητήσεις του συνεδρίου θα αναμεταδοθούν και μέσω livestreaming.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Xatzidakis-Kostis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Δημιουργείται Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο για κλάδους αιχμής

Το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Υπερταμείου και θα είναι ένα επενδυτικό εργαλείο, αντίστοιχο με αυτά που λειτουργούν στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, που θα δίνει κίνητρο σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινάει η αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου

Με την υπογραφή ξεκινά η δεύτερη φάση ανάδειξης του κτήματος Τατοΐου με την αποκατάσταση και αξιοποίηση των κτηρίων που προορίζονται για φιλοξενία, εστίαση και αναψυχή με προϋπολογισμό 25 εκατ. 
pos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ένωση Επιμελητηρίων ζητά εξάμηνη παράταση στην διασύνδεση ταμειακών - POS

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), κ. Ιωάννης Μασούτης έστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για παράταση των προθεσμιών.
Xatzidakis-Kostis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Αβάσιμοι οι φόβοι για νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι αβάσιμες οι τοποθετήσεις αναφορικά με τη δήθεν νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό, τις οποίες απέδωσε σε κακοπιστία, δογματισμό και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση.