ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τη δημιουργία δομής μικροπιστώσεων εξετάζει το ΕΒΕΑ για τη νέα χρονιά

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τα δάνεια θα αφορούν ποσά μέχρι 25.000 ευρώ και ήδη, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με μία τράπεζα.

Τα θέματα της επιχειρηματικής ρευστότητας απασχολούν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και όπως είπε η πρόεδρός του Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου σε σημερινή συνάντηση της με δημοσιογράφους, για τη νέα χρονιά βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας δομής μικροπιστώσεων.

Τα δάνεια θα αφορούν ποσά μέχρι 25.000 ευρώ και ήδη, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με μία τράπεζα. Το ΕΒΕΑ μπορεί να προσφέρει τη σχετική τεχνογνωσία, σημείωσε η πρόεδρος.

Ένα ακόμη θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του επιμελητηρίου για τη νέα χρονιά είναι η παροχή της πρακτικής καθοδήγησης στις επιχειρήσεις για να προωθήσουν την πολυμορφία των φύλων και την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2022 προβλέπει την περαιτέρω αυξημένη συμμετοχή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Επιπλέον σχεδιάζεται ανά τρίμηνο να δημοσιοποιείται έκθεση για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, θα υπάρξει οδηγός καλών πρακτικών για την «αναζωογονητική δύναμη» των οικογενειακών επιχειρήσεων και την διαδοχή σε αυτές ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη έρευνα γενικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένα HelpDesk για τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ θα ξεκινήσει και μία νέα πρωτοβουλία όπου στοχευμένα, μέχρι 20 εταιρείες κάθε φορά, θα συμμετέχουν σε εργαστήρια - σεμινάρια και θα ενημερώνονται για τις τάσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο τους και τις δράσεις που μπορούν να αναλάβουν.

Για την ενδυνάμωση των διεθνών συνεργασιών θα συνεχιστεί η δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων μελών του επιμελητηρίου στις διεθνείς εκθέσεις και ιδιαίτερα των νεοφυών επιχειρήσεων της θερμοκοιτίδας του επιμελητηρίου (ΘΕΑ).

Η πρόεδρος, τέλος, ανέφερε ότι οι επιμελητηριακές εκλογές είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν το 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΕΒΕΑ υποστηρίζει τις επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και Ουκρανίας

Η χώρα μας, όπως είπε η πρόεδρος κ. Εφραίμογλου, έχει δεσμευθεί να συμμετάσχει ενεργά, μαζί με διεθνείς οργανισμούς, συμμάχους και εταίρους, στη μεγάλη προσπάθεια για την ανοικοδόμηση και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.
Apasxolisi, Employment, Symfonia, Deal
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς το SUCCEED έφερε κοντά τις επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και Νορβηγίας

Για το έργο «SUCCEED- Supporting small medium enterprises and innovative startups to aCCEleratE their Development through the provision of holistic services» συμπράττουν τo ΕΒΕΑ ως συντονιστής-εταίρος και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Όσλο ως εταίρος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Πρόκληση η ανάδειξη της καινοτομίας σε πυλώνα ανάπτυξης

«Μόνο η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ έχει φιλοξενήσει πάνω από 450 αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη, αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους» είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Υψηλό το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

«Ως ΕΒΕΑ έχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια σημαντική εμπειρία, υπηρεσίες και διεθνή δικτύωση σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας - που είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς της Ουκρανίας», είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κυρία Εφραίμογλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΕΒΕΑ με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης επιβεβαιώνει την κοινή μας βούληση για την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών μας δεσμών» ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.