ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Chistos Staikouras
Φωτό: Dimitris Kapantais / SOOC

Σταϊκούρας: Έρχεται ένας σωστός και λειτουργικός ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

«Εκατόν δέκα ηλεκτρικά λεωφορεία βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα είναι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως είχαμε δεσμευτεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2023 στο υπουργικό συμβούλιο» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Τη φορολογική αποθήκη, όπου βρίσκονται τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκτελωνισμού τους και εκπαίδευσης του προσωπικού, καθώς και τον χώρο φόρτισής τους, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακολούθησε, το απόγευμα, σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΣΘ, με τη συμμετοχή και της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, του γενικού γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, στελεχών του ΟΣΕΘ και του ΟΑΣΘ, της Deloitte και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε τρεις τομείς, στους οποίους υπήρξε πρόοδος, από την τελευταία σύσκεψη στον ΟΑΣΘ, πριν από δύο βδομάδες, και ανακοίνωσε ότι στις 27 Μαρτίου θα ανακοινωθεί και το νέο μοντέλο αστικών συγκοινωνιών στην πόλη, με έναν «σωστό και λειτουργικό» ΟΑΣΘ, μετά την εκκαθάρισή του, μια υποχρέωση, όπως είπε, «που έπρεπε να έχει γίνει από το 2017».

«Εκατόν δέκα ηλεκτρικά λεωφορεία βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα είναι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως είχαμε δεσμευτεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2023 στο υπουργικό συμβούλιο» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα νέα λεωφορεία θα είναι διαθέσιμα εντός χρονοδιαγράμματος, «περίπου στο τέλος Απριλίου», ενώ περίπου ταυτόχρονα, εντός του προβλεπόμενου χρόνου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες τοποθέτησης των φορτιστών στον σταθμό φόρτισής τους. «Άρα», πρόσθεσε, «θα υπάρχει μια σημαντική ανανέωση και βελτίωση και επαύξηση του στόλου των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη από το τέλος Απριλίου και μετά».

Οι φορτιστές θα μεταφερθούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και θα τοποθετηθούν στον προβλεπόμενο χώρο τις επόμενες εβδομάδες, ενώ περίπου οι μισοί από τους επτά κινητούς φορτιστές που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ακόμη ότι ολοκληρώθηκε χθες με τα συναρμόδια υπουργεία η διαδικασία έγκρισης της πρόσληψης επιπλέον σαράντα ατόμων στον ΟΑΣΘ, έτσι ώστε «αυτός ο επαυξημένος στόλος να μπορεί πράγματι να κυκλοφορεί με περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό».

Οι σαράντα νέες προσλήψεις έρχονται να προστεθούν στις εκατόν πενήντα προσλήψεις συμβασιούχων, που έγιναν το τελευταίο διάστημα στον ΟΑΣΘ.

Τέλος, ο υπουργός προσδιόρισε ότι στα τέλη του μηνός, θα ανακοινωθεί το «καινούργιο μοντέλο αστικών συγκοινωνιών στην πόλη», μετά τη διαδικασία εκκαθάρισης στον ΟΑΣΘ. Ο νέος σχεδιασμός θα προβλέπει δημόσιο ΟΑΣΘ, υπό τον ΟΣΕΘ και, όπως ήδη γίνεται, με ανάθεση πλεονάζοντος μεταφορικού έργου κατά περίπτωση και σε ιδιώτες, ανάλογα με τις πρόσθετες ανάγκες των πολιτών.

«Με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει ως πολιτική ηγεσία, στις 27 Μαρτίου θα εισηγηθούμε στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, όπως είχαμε δεσμευτεί, το καινούργιο μοντέλο αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, προφανώς με έναν σημαντικό ρόλο στον ΟΑΣΘ, αλλά έναν σωστό και λειτουργικό ΟΑΣΘ, και φυσικά με την εκκαθάριση του προηγούμενου ΟΑΣΘ, μία υποχρέωση που έπρεπε να είχε γίνει από το 2017» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

«Άρα και στα τρία πεδία, όπως είχαμε δεσμευτεί, έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία θα δείτε το επόμενο χρονικό διάστημα» κατέληξε ο υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ολοκληρώνεται ο σταθμός φόρτισης 110 ηλεκτρικών λεωφορείων

«Επισκεφτήκαμε για μια ακόμη φορά τους χώρους του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων. Πρόκειται για ένα δύσκολο εμβληματικό έργο, ένα έργο παρακαταθήκη για την πόλη της Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΣΘ: Αλλάζει το μοντέλο αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη

«Η βελτίωση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου και η συνέπεια προς τους πολίτες στην εκτέλεσή του αποτελούν τη θεμελιώδη μας προτεραιότητα», αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
οασθ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΑΣΘ: Ολοκληρώνεται η κατασκευή σταθμού φόρτισης 110 ηλεκτρικών λεωφορείων

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, όπου θα τοποθετηθούν 55 ηλεκτρικοί φορτιστές ισχύος 180 KW, καθένας με δυνατότητα παράλληλης φόρτισης δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 13 μεγάλα έργα για την Π.Ε. Έβρου παρουσίασε ο Χρ. Σταϊκούρας

Η σημερινή περιοδεία του κ. Σταϊκούρα στην Π.Ε. Έβρου ξεκίνησε με επισκέψεις σε βιομηχανικές μονάδες, καθώς και στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Εν συνεχεία μετέβη στην Π.Ε. Ροδόπης, όπου επισκέφθηκε επιχειρήσεις.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Χ. Σταϊκούρας εγκαινίασε τη πρώτη μονάδα καλλιέργειας φυτοπλαγκτόν

«Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στηρίζουμε την εφαρμογή πρακτικών, με ισχυρό περιφερειακό, τοπικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έργα υποδομών και αντικατάσταση λεωφορείων ύψους 10,2 εκατ. ευρώ

Όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση, το συνολικό ποσό ύψους 10.213.995,87 ευρώ, θα αφορά μεταξύ άλλων την αντικατάσταση Λεωφορείων Δημόσιας Χρήσης της ΚΤΕΛ Α.Ε. στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, κόστους 189.924 ευρώ.