ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΔΜΗΕ: Συνάντηση εργασίας με τον Διαχειριστή της Αλβανίας

Τους επόμενους μήνες, οι τεχνικές ομάδες θα ξεκινήσουν την εκπόνηση κοινών μελετών με στόχο την υιοθέτηση μίας ενιαίας προσέγγισης σχετικά με την ενίσχυση των υφιστάμενων διασυνδέσεων και την δημιουργία νέων.

Η διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Αλβανίας OST συναντήθηκαν σήμερα στα Τίρανα προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο της νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 kV που κατασκευάζεται μεταξύ των δύο κρατών. Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι τεχνικές ομάδες των δύο Διαχειριστών θα συνεργαστούν στενά, ώστε να επιταχυνθεί η κατασκευή της.

Επιπλέον, στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι αύξησης της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών, ένα ζήτημα που αφορά και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι δύο Διαχειριστές συμφώνησαν να συστήσουν τεχνικές ομάδες που θα μελετήσουν πώς η αυξανόμενη διείσδυση των ΑΠΕ και η ανάπτυξη των εγχώριων και διεθνών διασυνδέσεων δημιουργούν περαιτέρω ανάγκες για αύξηση της δυναμικότητας τους.

Τους επόμενους μήνες, οι τεχνικές ομάδες θα ξεκινήσουν την εκπόνηση κοινών μελετών με στόχο την υιοθέτηση μίας ενιαίας προσέγγισης σχετικά με την ενίσχυση των υφιστάμενων διασυνδέσεων και την δημιουργία νέων, στην ευρύτερη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AΔΜΗΕ - Meridiam: Μνημόνιο για είσοδο στον Great Sea Interconnector

Αντικείμενο του Μνημονίου είναι η είσοδος της Meridiam στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας Great Sea Interconnector, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.
businessdaily-Anastasatos-Tasos-Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τ. Αναστασάτος (Eurobank): Καλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη στα α' τρίμηνο

Την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας στο α’ τρίμηνο του 2024 υπογραμμίζει σε σχόλιό του ο επικεφαλής Οικονομολόγος της Eurobank. Ανάκαμψη γεωργικής παραγωγής, βιομηχανία και κατασκευές οδήγησαν την ανάπτυξη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Πολύ ισχυρότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία παραμένει σε σταθερή τροχιά υψηλής ανάπτυξης, η οποία με οδηγό τις επενδύσεις, συνεχίζει την τροχιά σύγκλισης με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.