ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λιμάνι Πειραιά πλοία

Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα σε ακτοπλόους και λιμάνια

Συμφωνήθηκε να υπάρχει κοινή δράση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν σχέση με τις υποδομές την ασφάλεια και τη λειτουργία των λιμένων και τη συνεργασία τους για τη μετάβαση σε «πράσινες» μορφές ενέργειας και εναλλακτικών καυσίμων.

Σύμφωνο Συνεργασίας (ΜοU) υπεγράφη μεταξύ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Οι δυο φορείς συμφώνησαν να υπάρχει κοινή δράση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν σχέση με τις υποδομές την ασφάλεια και τη λειτουργία των λιμένων αλλά και τη συνεργασία τους για τη μετάβαση σε «πράσινες» μορφές ενέργειας και εναλλακτικών καυσίμων.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος Αθανάσιο Λιάγκο και τον πρόεδρο του ΣΕΕΝ Διονύση Θεοδωράτο στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στον Πειραιά μετά .τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Σημειώνεται ότι η πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας συνδυάζεται άμεσα με τις πράσινες υποδομές που προγραμματίζουν τα λιμάνια, εκ των οποίων ορισμένα από αυτά συμμετέχουν ήδη  σε πολλά προγράμματα της ΕΕ.

Όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ αλλά και Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε.  Αθανάσιος Λιάγκος πρώτο μέλημα των ελληνικών λιμένων για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής είναι να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους, έτσι ώστε να γίνουν έξυπνα λιμάνια «smart ports», δίνοντας παράλληλα έμφαση στην κυβερνοασφάλεια.

Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουν την ταχύτερη εξυπηρέτηση των φορτίων τους, θα μειώσουν τις αναμονές των πλοίων και έτσι θα βοηθήσουν τις μεταφορικές να μειώσουν το κόστος από τη μία, ενώ από την άλλη τα λιμάνια θα μπορούν να αυξήσουν τους όγκους διακίνησης των φορτίων τους. Αυτό ισχύει τόσο για τα υλικά φορτία χύδην και τα εμπορευματοκιβώτια, όσο και για τους επιβάτες της Κρουαζιέρας και της Ακτοπλοΐας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά

Από τις 19:00 ξεκινούν ξανά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο χάρη στη βελτίωση του καιρού. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με λιμεναρχεία ή πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια.
Επιβατηγό πλοίο Πειραιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαταστάθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ακτοπλοϊκή σύνδεση από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, καθώς οι βελτιωμένες καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την κανονική διεξαγωγή των δρομολογίων από το πρωί.
Επιβάτες σε πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη από σήμερα η κίνηση στα λιμάνια για την έξοδο του 15αύγουστου

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 12 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο, ενώ η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.
Διώρυγα του Σουέζ πλοία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυτιλία: Σταδιακή επιστροφή πλοίων στο Σουέζ, παραμένουν υψηλοί οι ναύλοι

Αυξάνεται η κίνηση πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ, με όλο και περισσότερα να επανεξετάζουν τις διαδρομές μέσω Ερυθράς Θάλασσας, ενώ ορισμένα επιλέγουν ακόμη τον περίπλου της Καλής Ελπίδας, ανάλογα με το προφίλ και τις ανάγκες τους.
Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη έξοδος από τα λιμάνια Αττικής παρά τους ισχυρούς ανέμους

Αυξημένη παρουσιάζεται σήμερα η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής λόγω Δεκαπενταύγουστου, παρά τους ισχυρούς ανέμους που επηρεάζουν τα δρομολόγια, με την έξοδο να κορυφώνεται ιδίως στο λιμάνι του Πειραιά.
Λιμάνι Ραφήνας Ελλάδα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άρση απαγορευτικού απόπλου στις 16:00 σε Ραφήνα και Λαύριο

Αίρεται μετά τις 16:00 το απόγευμα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να προχωρούν σε τροποποιήσεις και προσθήκες δρομολογίων προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.