ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis
Φωτο: ΑΠΕ, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup και το Ecofin ο Κ. Χατζηδάκης

H ημερήσια διάταξη του Eurogroup περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Σήμερα, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θα συζητηθούν, επίσης, ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ιδίως για την καταπολέμηση της απάτης ΦΠΑ.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN, o υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του 9ου Cohesion Forum που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Κ. Χατζηδάκης στις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN στις Βρυξέλλες

Στο Eurogroup, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με έμφαση στον πληθωρισμό, τις προοπτικές για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία για νέους δημοσιονομικούς κανόνες

Ειδική μεταχείριση των αμυντικών δαπανών και υποχρέωση για σταδιακή μείωση του χρέους κατά 1% ετησίως είναι δύο από τις βασικές επιδιώξεις της Αθήνας που επιτυγχάνονται με τη συμφωνία στο Ecofin.