ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναδιάρθρωση του ΔΣ του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας

Η επιλογή των προσώπων για την κάλυψη των θέσεων του νέου ΔΣ πληροί συγκεκριμένα κριτήρια που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων.

Όπως είναι γνωστό με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.), στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, μοναδικό μέτοχο της εταιρείας, ορίστηκαν τα εξής νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΟΣΕ:

  • Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός Πρόεδρος,
  • Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μέλος,
  • Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, Μέλος,
  • Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, Μέλος,
  • Ιωάννης Πετρόπουλος, Μέλος.

Η επιλογή των προσώπων για την κάλυψη των θέσεων του νέου ΔΣ πληροί συγκεκριμένα κριτήρια που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων.

Ο νέος Πρόεδρος τού ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης, αμέσως μετά την σημερινή συγκρότηση τού Διοικητικού Συμβουλίου σέ σώμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκλογή τού νέου Διοικητικού Συμβουλίου τού ΟΣΕ στο οποίο με όρισε μεταβατικό Πρόεδρο. Ήδη προσκάλεσα άμεσα σήμερα σέ συνάντηση τα νέα μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου πού συγκροτήθηκε σέ σώμα. Σκοπός τής συνολικής αναδιάρθρωσης τού Διοικητικού Συμβουλίου είναι η βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας τού Οργανισμού και η υλοποίηση τού σχεδιασμού και της προσπάθειας της κυβέρνησης για οριστική ανάταξη τού ελληνικού σιδηροδρόμου με ορίζοντα το μέλλον σέ συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, φορείς και τον εθνικό σιδηροδρομικό μεταφορέα. Είναι σαφές και αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να λείψει από αυτή την συλλογική προσπάθεια.

Έχω γνώση των διαχρονικών αδυναμιών τού ΟΣΕ να ανταποκριθεί στο έργο του. Αναγνωρίζω επίσης τίς διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για το ότι οι αδυναμίες αυτές δεν τύχαιναν αποτελεσματικής θεραπείας. Είναι συνεπώς προς τιμήν της κυβέρνησης πού, για οριστική λύση όλων αυτών των χρόνιων προβλημάτων, μού ζήτησε να συμβάλλω στο έργο πού σχεδίασε της ανάταξης τού ελληνικού σιδηροδρόμου με τρόπο πού να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, να διευκολύνει με σύγχρονες υποδομές την διακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων αλλά και να λειτουργεί προς όφελος της εθνικής  οικονομίας.

Ευχαριστώντας τούς αρμόδιους Υπουργούς για την τιμή να προεδρεύσω μιάς τέτοιας μεταβατικής όσο και ουσιαστικής προσπάθειας, παρέχω την διαβεβαίωση ότι, μαζί με όλα τα νέα μέλη τού νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πού είναι καταξιωμένοι τεχνοκράτες, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τού ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Τερεζάκη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Αθανάσιο Λεβέντη, θα συνδράμω με όλες μου τίς δυνάμεις στην επίτευξη όλων των ανωτέρω ιστορικών στόχων.»

Σύντομα βιογραφικά στοιχεία των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας

Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης είναι δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο. Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε Διοικητικά Συμβούλια Τραπεζών και Επιμελητηρίων. 

Η κα Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι δικηγόρος, εξειδικεύεται στο αστικό δίκαιο, στο ευρωπαϊκό και συγκριτικό δίκαιο, με εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Βασίλης Γιαννακουλόπουλος είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και στην εκτίμηση κινδύνων, καθώς και στην επιχειρηματική ανάλυση και συμβουλευτική.

Η κα Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου είναι δικηγόρος με εμπειρία στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο εμπορικό δίκαιο και σε θέματα που αφορούν κανόνες συμμόρφωσης, ενώ έχει εκπροσωπήσει εταιρείες σε πολυεθνικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος είναι οικονομολόγος και στρατηγικός σύμβουλος  επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο, ειδικά στον τομέα των χρηματοδοτήσεων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γρήγορα σε ιδιώτες 1.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ: Πώς θα γίνουν οι διαγωνισμοί

Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης από τα 36.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ θα αξιοποιηθούν πολύ σύντομα τα 1.000. Θα ενταχθούν σε εταιρείες για να διατεθούν ομαδικά σε επενδυτές.
businessdaily-Xatzidakis-Kostis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης για κύκλωμα εφοριακών: Θα συγκρουστώ με την παρανομία

«Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Ναι, στην πράσινη μετάβαση με χρηματοοικονομική στήριξη

«Θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην τήρηση και εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών, θέτοντας παράλληλα  την κλιματική ατζέντα στο επίκεντρο των διμερών συμφωνιών που ως Ευρώπη έχουμε με τρίτες χώρες» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.