ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Chistos Staikouras
Φωτό: Dimitris Kapantais / SOOC

Χρ. Σταϊκούρας: Έρχονται τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

«Η πρόοδος του έργου, από τις 19 Μαΐου, όταν και βρεθήκαμε για τελευταία φορά στον ίδιο χώρο, είναι σημαντική. Σήμερα, λειτουργούν 41 φορτιστές, που μπορούν να φορτίζουν, σε ένα 8ωρο, 164 λεωφορεία» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και τα 110 ηλεκτροκινούμενα λεωφορεία του ΟΑΣΘ -88 σήμερα- και «σε περίπου έναν μήνα θα εγκαινιάσουμε και το σταθμό φόρτισής τους που βρίσκεται δίπλα από το Αμαξοστάσιο του οργανισμού στην Σταυρούπολη», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Βρίσκομαι σήμερα, για ακόμη μία φορά, στον υπό διαμόρφωση Σταθμό Φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων στη Σταυρούπολη. Η πρόοδος του έργου, από τις 19 Μαΐου, όταν και βρεθήκαμε για τελευταία φορά στον ίδιο χώρο, είναι σημαντική. Σήμερα, λειτουργούν 41 φορτιστές, που μπορούν να φορτίζουν, σε ένα 8ωρο, 164 λεωφορεία. Οι υπόλοιποι 14 φορτιστές θα είναι λειτουργικοί σε 10 ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ.

Υπενθύμισε ότι σήμερα κυκλοφορούν 88 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, από 17 λεωφορεία πριν από 2 περίπου εβδομάδες και «έως τα μέσα Ιουνίου, το αργότερο, θα δρομολογηθεί το σύνολο των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων. Είμαστε, συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει», επισήμανε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ολοκληρώνεται ο σταθμός φόρτισης 110 ηλεκτρικών λεωφορείων

«Επισκεφτήκαμε για μια ακόμη φορά τους χώρους του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων. Πρόκειται για ένα δύσκολο εμβληματικό έργο, ένα έργο παρακαταθήκη για την πόλη της Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Έρχεται ένας σωστός και λειτουργικός ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

«Εκατόν δέκα ηλεκτρικά λεωφορεία βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα είναι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως είχαμε δεσμευτεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2023 στο υπουργικό συμβούλιο» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΣΘ: Αλλάζει το μοντέλο αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη

«Η βελτίωση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου και η συνέπεια προς τους πολίτες στην εκτέλεσή του αποτελούν τη θεμελιώδη μας προτεραιότητα», αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.